Tuesday, December 28, 2010

Taman Buaya Sungai Rengit Johor


Yah ambil I di Bustand Larkin..then pergi ke Angsana..jln2..mkn2 sambil tunngu Imah sampai..
Bercadang nak pergi ke Desaru lepas ni..tapi ondaway ke Desaru tu ade Taman Buaya so we olls decided to drop by aka melawat sambil belajar..hikhikhik..

Location: Taman Buaya Sungai Rengit

Fee: RM8 (adult) RM4 (child)
Taken photo with baby croc: RM2 (unlimited shots)
CD cara2 pengurusan buaya: RM5
Minyak buaya: RM4


:: sampai2 je dah mendung ::


:: Hidayah (Yah) with baby croc..sgt steady..controlkah??? ::
:: kenal Yah ni time sama2 kursus CIDB @ ABM Sintok ::

:: Rahimah~cekgu (member Yah) with baby croc..steady gile ::


:: baby croc & me, ketar lutut & lemah satu badan ::
:: gile takot coz tgk tgn uncle tu berdarah kene geget dgn anak buaya tu lah..baru tau yg i ni betul2 penakot..bising satu tmn buaya..naseb baik hujan lebat..tak dengar sgt i jerit2 pegang baby croc tu..haha ::
:: nak kata i sje2 jerit2 nakkan attention xde pulak mamat2 hensom kat situ ::
:: buaya ni ade bau..biasalah duduk dlm air ala2 hanyir gitu..agak busuk tapi tak melekat kat tgn ::


:: menjolok-jolok sang buaya with permission ::
:: awasss..jgn meniru aksi ini tanpa pengawasan dari mereka yg pro..hikhikhik ::
:: pakcik yg jaga buaya ni ade nyorok kat belakang tembok nih konon2 I sorg le yg tgh jolok2 anak buaya tu ::


:: bermain2 dgn molot baby buaya ::


:: buaya yg ganazzz..sgt besar..very2 active..yg kat Melaka sooo passive ::
:: ermmm..yeke?? coz takde yg usik2 kot ::

Ada about 1000++ ekor buaya kat sini..
Lepas tu kitorang ke Desaru pulak...
Kite jumpe kat sana pulak lepas ni ye...


8 comments:

MAMASYAZA said...

ya allah, beraninya pegang anak boya tu, kalo akak sah2, sembunyi blakang en. abah, tak sukeeeee

aszzxena said...

scary wei

FeeQ said...

Attention to Johor Bloggers ~ Coolblog Food Review > RSVP NOW! http://bit.ly/fhO1g0

afraliza said...

MAMASYAZA: haha..mmg klau x betol2 takut gile..sy pun coz nak de kenangan dgn boya ni tahankan ajelah..

afraliza said...

aszzxena: scry muvi..haha..gile takut..

afraliza said...

FeeQ: Johorian blogger yg berminat p ke site tu ye..

aszzxena said...

arghh buaya2 ni la yg kejar i semalam haha

afraliza said...

aszzxena: dan2 je dia ni la..nnt i amek gambo dgn ulaq pulak..

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...