Thursday, December 23, 2010

Patutkah Penggunaan Surau Dikontrol???


Adusss!!!
About 1 month dah surau kat tmpat I keje ni (AUO Sunpower ~ client) kene control..
I tak berapa suke la peraturan baru ni..
Bukan ke surau ni kan utk kegunaan public?

Kenapa mesti dicontrol?
Every time nak pergi solat je kene mintak kunci @ guard..
I rasa mcm menyusahkan je..
Buang masa..
Nak2 time guard xde ke toilet ke, meronda ke..

Nak2 bila non-muslim guard yg on duty..
Macam kene mintak "izin" pulak kat dia..
Kat sini I rasa nak solat pun kene mintak izin dgn non-muslim..
Adusss..mestikah begitu?

Kalau tak dikunci pulak ade la yg mengular (korang le penyebab surau kene kawal)..
Konon2 nak tidoq 5 minit sebelum Zohor (konon2 sng nak bangun mlm buat qiamunlail) tup2 bangun kol 5 ptg..then terus balik..(bkn I ye)
Tapi bukannye we olls (pekerja yg berdedikasi~wink2) yg mengular..org lain rasanye..
Aishhh...dilemma lagi...


~menara Masjid Selat Melaka~


psst: tanda2 kiamat makin hampir apabila masjid2 diambil alih pemerintahannye oleh non-muslim...correct me if i'm wrong..


6 comments:

Sky Before Pinky said...

ish..susah lah kalau camtu..membazir masa dah..nak kene mintak kunci plak..

Ai Yu said...

surau pn nk di kontrol.....menyusahkan org tol

dwaty said...

tak patut... mmg tak patut...

afraliza said...

Sky Before Pinky: xde bazir masa pun..keluar pintu terus mintak kunci..just mls je..

afraliza said...

Ai Yu: tu la pasal..gara2 de org buat taik..org len kene..

afraliza said...

dwaty: like..mmg pun..

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...