Monday, November 29, 2010

Abah Masuk Lokap Ahad Lepas . . .


My "dad" texted me & mention that dia kene tahan kat balai polis. Ape yang my "dad" dah buat sampai kene tahan @ balai polis? Wah! hebatlah "abah". Tak penah2 buat hal. Dah tua2 pulak nak buat hal. Jgn nak memalukan famille kite la "abah"!

Ni haaa... msg my "dad"...bacalah...
Siap pinjam kwn dianye hp lagi nak text I. Dah takde credit la tu. Siap suruh topupkan dia lagi. Demand lagi, RM30 pulak tu.



Tapi yg peliknye sejak kapan pulak my "dad" ni rajin bersms? Selalunye terus kol aje. Then dah tukar slang Jawa keindon2an pulak tu...

Kalau ade sape2 yg bermurah hati nak topupkan my "dad", tolong2lah ye...

Rasa2nye rmai kat luar sana yg dpt sms yg sama drpd "abah" masing2 kan?...

Lepas ni maybe our mom, granddad, grandmom, etc pulak yg sms..haha...

Be careful yeah...


34 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau Me dpt sms cmtu confirm mengeletar satu badan sebab my dad dh Arwah.. Mcm2 taktik org jahat

Jiha said...

mcm2 cara org nk kebas duit..iskk kena selalu hati2..

NaniE said...

saya ada terbaca kat satu blog lain pasal ni juga. tapi, org yg masuk penjara tu ialah pakcik dia..macam2 taktik nak menipu skang nih, kan?

Arifah said...

hahahha...sengal!

Ai Yu said...

nk top up sanggup wat mcm tu ya.....huhu!

hysman said...

mcm2 hal skrg ni org nk nipu..
sengal lah...
takleh repot ke no tu??

LadyRye said...

lucu tak? hp nenek aku pun dapat sms camni..sangat best..moyang aku masih hidup ada di indon rupanya..

afraliza said...

THE LEKAT LEKIT STORY: ooopppsss!!! sorry to hear that..mmg mcm2 skrg ni..sanggup buat ape sj..

afraliza said...

Jiha: a'ah betol3..mmg kene slalu careful..

afraliza said...

NaniE:haaa...tu la pasal..sy rasa rmai yg dpt sms mcm ni..hehe..kite pun boleh nk buat camtu..oopppsss!!!

afraliza said...

Arifah: sengal gile..

afraliza said...

Ai Yu: nnt i pun nak wat cmtu..bagus tektik ni..mana tau ade yg bermurah hati..

afraliza said...

hysman: kalau nak repot pun mcm xleh buat pape pun..sim card boley pakai buang..sng2 je nak beli..

afraliza said...

LadyRye:haha..yeke?mesti nenek u demam seminggu..

lynn said...

ermmm.....
benda ni da makin panas kan
kat opis pun ramai bcerita pasal msg ni...sah2 org luar

aznee yunos said...

huhu sms yg sama yg kwn saya dapat. then kwn sy reply 'abah kepala tutt kau'. haha langsung senyap jer. ikut hati nak report polis, geram sgt!

SYANI said...

Aku dpt jugak sms tu. Sejak bila abah aku tukar "ayah" tak tahu ler... Nampak sangat menipunya!

NoRMa aZurA iSMaiL said...

duit punyer pasal, macam2 org sanggup buat..setakat nie xpernah dapat lg or baca kat memana lg..ni da baca ok la, da dpt info..nanti da dapat, xder la terkejut sgt sampai pengsan...yer la, ayah dah arwah n pandai guna hp lak, sebelum nie mana pernah guna hp semasa hidup... :)

afraliza said...

lynn: owh yeke lynn..rmai rupenye yg dpt sms ni..

afraliza said...

aznee yunos: x pyh reply..biaq je..buat abes cdt je..

afraliza said...

SYANI: haha..tu la pasal..

afraliza said...

NoRMa: hahaha..jgn lupe yg ur dad dah arwah sudah..nnt x psl2 tertopupkan "ayah" pulak..

mekar said...

Eh..mekar pun ada terima sms yang sama mcm afra dapat tuh. Tapi dah boleh agak la sbb no hp dia mcm pelik sikit. Mekar buat "dek" jer.

afraliza said...

mekar: bagus2..buat "dek" je..xyah reply buat abes boreh je..dah lali dgn sms camni...

Lianna Umar said...

sy dh dua kali dpt mesej mcm ni,2nd yesterday morning..hukhuk 1st time dpt cuak jgk ingt mmg betul ayah sekali kol ayah bukan dia..huhu..sangap sgt diorg tuh eh..

Amzar said...

Ade jugak org cmnie ek....

afraliza said...

Liana Umar: no yg sma ke..mesti no yg lain2 kan..mcm2 tektik org skrg ni..

afraliza said...

Amzar: opkos la ade..skrg punye org..mcm2 ade..

Sricahaya said...

pandai org indon sekarang ni ye...dia nak topup dia sms kat sesapa dia suka.. menyamar jadi org yg kita kenal.elok salah sms kat polis jer..

Elin said...

kekekek kelakar plak baca. Igt betul td..haha.

ASaDa RyutaRo said...

hadoi... macam2 cara nak menipu. yang ni agak kelakar. hahahaha...

abah ade kat balai. nape x nak reply tanya kat balai polis mana lak. hahaha

afraliza said...

Sricahaya: a'ah pandai indon ni..agak2 ade x org mesia yg buat camtu?

afraliza said...

Elin: kekekek..kalau betul I x post kat cni..MALU babe!!! kekeke...

afraliza said...

ASaDa RyutaRo: haha..no need to reply..buek perabih boreh ajo..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...