Tuesday, November 16, 2010

Bukit Gasing in Action


Venue: Taman Pendidikan Bukit Gasing, Petaling Jaya
Ticket: F.O.C
Parking: F.O.C ~ tepi2 jln & sebelah2 rmh org
Date: 14/11/2010
Start: 7.30 am ~ suppose @ 6.30 am (biasa la tu)
End: 11.30 am

Backpacking to Bandar Tasik Selatan...
Overnite @ rumah Syer...
Bergosip panas with Syer & As @ nite...hehe...

Keesokan harinya....

Convoy with 3 cars . . .
Sampai je dekat Bukit Gasing tengok2 dah byk kete yg park kat tepi2 jalan...
Ade yg dah turun & dah nak balik pun...
Mostly Chinese...salute la kat diorg even dah tua2 pun still berkemampuan utk trekking...ade yg angkut sefamili lagi...




...muka2 ceria sebelum trekking...
...As, Nurul, Reen, Fiza, Dania, Nik, Syer, Ewa, Nurul...


...turun bawah kat laluan belakang tu ade sungai...


...3rd time snap terdengar bunyi something dlm btg kayu reput tu (bunyi binatang)...terlompat ke belakang cam kuda (takut kene terkam~~hehe)...then ade adik dlm 8 yrs lalu kat belakang terkejut tengok I...malu2 then blah dari situ kejar member yg dah terkedepan...


...suspension bridge...


...old skool...lost & found...


capek!!! adeh!!! tinggi mcm nak pegi Kolam Puteri @ Sagil...
hanya mampu merenung dari bawah...


...yeah!!!...ku gagahi jua...


Berjaya keluar dari Bukit Gasing ni @ 11.30 am...dalam masa 4 hrs ni org lain dah 2 - 3 kali ulang...inilah yg dinamakan trekking santai...hikhikhik...



Photo courtesy Nuran, Mai, As






2 comments:

iqbalhakimi said...

lawa lah gambar2.... =)

afraliza said...

iqbalhakimi: ngeee~~~

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...