Monday, November 29, 2010

Hangin Satu Badan==>Amat Memalukan


Pruut!!! pruut!!! pruut!!! eeerrrppp!!! eeerrrppp!!! eeerrrppp!!!
Pruut!!! pruut!!! pruut!!!

Ceritanye begini...

Time lunch tadi..kete penuh..tggu parking..ade satu kete nak keluar..hajat di hati nak park kete kt tmpt kete yg nak keluar ni..

Then dtg pulak pakcik umoq dah lebih 1/2 abad kot..
Pakcik nih mmg nak kene *pang* dgn I ni..

Nak tau dia buat ape?
Dia overtake I n bg senyuman yg tak tau la ape nak ckp (hanya I je yg tau).. & dgn selambanye dia terus mencilok parking yg I tggu2 tadi..
Perghhh!!! bengang gile..mane tak menyirap drh I..

Ni ha kete dia..rasa mcm nak langgar lari je kete ni..naseb baik ade penenang kat sebelah ni..phewww..kalau tidak..nahas kete I..


..nasib kau la labu..femes sekejap kat blog ni..


Ermmm..plat KL..normally org KL ni tolerate cket kalau kat jln raya (almaklumlah dorg dah phm coz slalu jam ~ huhu)..tapi yg ni tak pulak..nampak sgt menjual ikan..

Hey, pakcik I tau la pakcik lapaq..saya pun lapaq jugak..
Dahlah perut I tgh mendidih..pakcik mendidihkan pulak hati I yg tgh berbungee mekar..
Takpe pakcik..takpe..ade ubi ade batas..

Really rude punye org..camtu ke nak tunjuk teladan yg baik kat anak2 mude remaja mcm I ni?
Dah bapaknye mcm tu..tak tau la pulak anaknye mcm mn perangai..

Hilang selera mkn gara2 pakcik nih..boley loose weight ni..jgn jeles..wink2..



Lesson learned for today:
  1. jgn overtake org unless terpaksa..nnt kene sumpah..
  2. belajaq bersabaq..sama2 lapaq nnt mkn pun boley sama2..
  3. hormat menghormati x kira tua @ muda..
  4. what goes around comes around..


18 comments:

Cikbelog said...

aip sangat kurang ajaran pak cik itu ya..hiskk

ibuintan said...

bebanyaklah besabor ye.... adat le tu..

lynn said...

klu i la....da sure pak cik tu kena sergah awal2.... x reti nk bsabar lgsg

Dilala said...

mantap!! siap no plat lagi.

i teringin sangat nk tulis kat a4 paper letak dekat cermin kereta org yg perangai mcm ni
"I AM AN IDIOT DRIVER"

tapi bila nk buat selalu marker pen dgn a4 paper takde dlm keta...haha

MASYA said...

macam mane kite nak hormat org yg lbey tua if diorang senirik pon no manners...hurm kasi calar kete dia patutnye...(i plak emo)

LadyRye said...

afraliza orang utara kah?

afraliza said...

Cikbelog: bkn stakat kurang ajar, semuanye kurang itu pakcik...

afraliza said...

ibuintan: mmg bersabar thp gaban..kalau tak dah lama kene pakcik tu..

afraliza said...

lynn: nasib la tu pakcik..dah tua..kalau x dah lama kene..

afraliza said...

Dilala: wahhh!!! gud idea la Dilala..boley diguna pakai..tq..

afraliza said...

MASYA: haha..emo sendiri plak..tu la pasal..kte nnt kalau dah tua jaga la perangai kalau xnk dipandang rendah oleh org yf lbey muda..

afraliza said...

LadyRye: bulkanlah..sy org melake..

jinkamen said...

salam...

uhuk uhuk uhuk (batuk)
nak...tu keto pakcik tuuu..
maap laa yek..pakcik nak terberok tadikk..

uhuk uhuk uhuk

http://blogobo.com/ said...

kurang ajar betul pakcik tu..

------------------------------
hye.. jemput ke website baru saya..
http://blogobo.com/

thanks.. kalau baik hati buat la post di blog anda tentang webiste sy..

afraliza said...

jinkamen: oittt!!! pakcik, alasan semata2..turun keto terus beratuq p pilih lauk ltk dlm pinggan..sanggup tahan berak kah bile tgk mknn?

afraliza said...

blogobo: alamak..siannye pakcik ni..rmai kate pakcik kuang ajo..sorry ye..as reminder pd spe2 kat luaq sna..jgn keterlaluan..

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. sabar je la ngan orang macam tu. redho je la.. anggap saja berbuat baik ngan pakcik tu. kita buat baik kat orang, nti orang len plak buat baik kat kita. hihi =P

afraliza said...

ASaDa RyutaRo: dah ckp baek dah nih..kalau tak masuk spital pakcik tu..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...