Tuesday, December 25, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 8)

Final post 'bout USS...
Hehe...

Souvenir yg sempat I REMBAT time pergi USS dulu...
  1. Kipas: bagi kat cabinmate (Ida & Sara) & Fatin...
  2. Keychain: to my bro & sis
  3. Fridge magnet: to my mum
  4. T-shirt: for myself...hehe...

Ni aje yg mampu nak beli time dulu...Pergi yg tak dirancang so tak plan save duit utk tujuan ke sana...

Monday, December 24, 2012

Bukit Jugra, Banting

Went to my sis  & BIL on weekend last two weeks...
Saje nak harvest fruits yg ade kat rmh depa...
Rambutan, manggis, duku, pulasan...
Nak habiskan semua yg ade kat atas pokok...geram tengok tak berusik...
So bwk ke office bagi officemate mkn...

Petang2 sikit we all ke Bukit Jugra...
Tak hiking pun...Just drive to the top...Ngeh3...

Dah sampai kat atas ingatkan ada org yg main PARAGLIDING...
Tapi tak nampak pun...
Kalau ade bolehlah riki2 harga etc...

Out of focus pose

Turning back
Kat depan tu ada sungai + Pantai Morib

Lastly...Sunset

Sunday, December 23, 2012

Wedding: Nor Salwa & Wan Azizi

Wedding my kazen, Salwa & her hubby, Azizi

Congrats to both of you ...


Nor Salwa & Wan Azizi
Kg Batu Gajah, Merlimau, Melaka

Sunday, December 16, 2012

Bukit Putih / Bukit Apek / Bukit Saga (Part 1)


Pagi tadi pergi hiking ke Bukit Putih/Bukit Apek/Bukit Segar/Bukit Saga. Banyaknye nama...
Preparation to Mount Kinabalu for May next year.

Dekat je rupanya dr rumah I...
About 20 minutes gitu...
Ermmmm...next time boleh pergi lagi...

Mcm biasa...
I tak larat nak hiking...
Baru bukit yg mild je dah tak larat inikan pulak Gunung Kinabalu...
Tapi taklah sehebat Gunung Datuk yg pernah I naik dulu...

Tak cukup stamina (dah lama tak exersize), aging maybe jugak...

Takde gambar pun nak share...
Maybe next post...
Kena mintak gambar dr org lain...ngeeee...

Tuesday, December 11, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 7)

HOLLYWOOD

At last !!!
We are @ Hollywood Zone !!!
Berjalan dkt Hollywood Boulevard ni mcm berada betul2 dekat Hollywood. Dengan characternye. Dengan architecturenya. Rasa mcm ARTIS pulak berjalan. Mcm berjalan atas carpet MERAH !!! Perasan ...

Ada masuk ke Pantages Hollywood Theathre. Show time dah habis. Malas nak tunggu the nest show so just bergambar dgn Rock-N-Roll actors. Tapi gambar *BLURRR*. Photographer tangan PARKINSON !!!

exhausted ~ timeni dah ptg & nak blk dah

Pose with Minnie Mouse *agak GEDIKS lah minnie ni*

Post with Novelties Hats & Frankenstein


Time to say good bye
Universal Studios Store *perabis duit kat sini dulu for souvenirs*


Walk of Fame @ Hollywood Boulevard. Kat sini takde bergambar dgn sape2 pun. Tak heran dah dgn depa semua gara2 nk kejar RIDE yang THRILL and BEST !!!

p/s: teringin nk pergi Genting Highlands laaa...

Monday, December 10, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 6)

MADAGASCAR

Post pospone lagi from last ENTRY ...

Kat Madagascar ni we all naik river boat ride (A Crate Adventure). Along the way to adalah heroes Madagascar Alex, Marty, Melman & Gloria. Kejap hilang kejap timbul. Main cak2. Tapi diorang @ river bank je. Yang we all dekat dlm boat. Ride yang mild aje. OK utk seisi keluarga.


Entrance - A Crate Adventure

Post dulu with the heroes

Naik King Julien's Beach Party-Go-Round

Ride yg mild jugak. Byk fruits. Mcm nak makan je. Last Zone we all akan ke Hollywood pulak. See yeah.

Picnic d' Sungai Congkak, Hulu Langat


New Year celebration !!! *Cuti Awal Muharram*
Pergi picnic lagi...
Picnic lagi sekali dkt Sungai Congkak...
This time beramai2...
Lapan orang yg join...
Enam perempuan & dua lelaki...
Mentang2lah dah tau byk sungai & waterfall dkt area Hulu Langat ni...

A day before...
Beli brg2 buat sandwich, air & sosej dkt MyMydin bwh office...
Then pagi2 on the way to Sungai Congkak tu beli nasi lemak & kuih dkt warung tepi jalan...
Tau pun lepas beli time pergi ke Sungai Gabai lepas. Nasi lemak dia sedap. Terngiang2 lagi sampai sekarang kesedapan nasi lemak itu...

Let pictures tell everything...

Suraya kusyuk hancurkan telur, tak heran camera dah, yang lain posing je lebih
From left: Anis, Ana, Aya, Ain, Intan

Peace from org kuat rombongan, Ain
Guys yg join: Hafiz & Fadzil

Mandi time

Splashing the water

Pose wajid buat 3 org budak bila mandi @ sungai @ waterfall

Always Leave Office On Time

Peringatan utk diri sendiri ...
I got this from my friend's forwarded email ...
Bila baca mcm kena batang hidung sendiri ....
Strongly agreed on what he said ...


  1. Work is never ending process. You can never finish the work. ~ AGREED !!!
  2. If you fail in your life your boss or client is not the person to offer a helping hand but your FAMILY and FRIENDS will do. ~ YESS, family & kawan jugak yg sedia membantu ...
  3. Life does not mean coming to office, going home and sleeping. ( I lah tu... terpaksa ... but now tak lagi .... ) There is more to a life. You need time to socialize, entertainment, exercises, and relaxation. Don't make your life meaningless.
  4. A person who sits in office still late is not a HARDWORKING person. He is a FOOL who is does not know how to manage work within the stipulated time. Besides, he is LOSER in life who does not have personal or social life. ( PERGHHH !!! statement KEJAM !!! boleh NANGIS kalau BOSS yg suka suruh anak buah balik lewat mlm baca ... )
  5. You did not study hard and struggle in the life to be a machine and live a meaningless life. ~ betol3 !!!
  6. Interest of a client is not more important than your FAMILY. ~ habis MADU SEPAH dibuang
  7. So, leaving office on time more productivity, good social life & good family relationship.
So plan your work. Leave office on time. Then u're smart.

Thursday, November 22, 2012

Air Terjun Sungai Gabai

Since last week kerja...cuti...kerja...cuti...then back to normal...
We all plan nak jln2 kat tempat yg dekat2 je dgn rumah & tak keluar byk duit...
So on Deepavali we all telah ke Sungai Gabai Waterfall dekat Hulu Langat...
About 1/2 hour je from our house...

We all nk pergi pun coz haritu masa Suraya & I pergi ke Sungai Congkak nampak the way to Sungai Gabai Waterfall on the way to Sungai Congkak jugak...

Malam tu dah ckp kat housemates yg we all akan gerak dr rmh dlm pukul 7.00 am (no compromise ye)...

So pepagi tu ok2 la...
Gerak jugak lah dlm pukul 7.20 am gitu. Beli breakfast kat tepi jln on the way ke Sungai Gabai. Nasi lemak & kuih muih..


Sungai Gabai Waterfall

Breakfast - Aida+Ana+Shaz

Wetting time

On top of waterfall
Time ni I jatuh tersungkur kat batu2. Jatuh time nak ke seberang sana. Kuku kaki patah 2 & berdarah.

Masa untuk turun

Babai Gabai next time we all datang lagi

p/s: Next time nak ke Sungai Tekala pulak...Just found Sungai Tekala pun on the way ke Sungai Congkak & Air Terjun Sungai Gabai jugak...

Sunday, November 18, 2012

Gabai Punya Pasal

Kerana GABAI kuku jari ibu kakiku TERGADAI....
Kuku terpatah 2 dan tertanggal dari kulit...
Sengal yg amat...
Berdenyut2...

Ni semua gara2 nak menyeberang sungai...
Tergelincir dekat atu2 kecik tgh2 sungai...
Tersungkur and fortunately tak tersembam...
Nak amek gambar air terjun punya pasal...
At last tak jadi coz kuku kaki dah berdarah2...
Terus balik rumah...

Sakit+ Sengal

Thursday, November 15, 2012

Shared Birthday

Happy Birthday to Shazwani Noordin & Intan Nurshahierah
Dinner at Texas Steak House...
Anis, Aya & Ain pergi asing...
Diorang pergi beli kek...
Nak buat surpriselah konon...
But I yg bocorkan...
So no more surprise for birthday gals...
Ngeh3...

 Their birthday not Aya's

 Birthday Cake

Not them too

Tuesday, November 13, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 5)

FAR FAR AWAY

Land of Far Far Away showcases lifestyles of the rich and fairy taled.
Rasa macam real (eh! mmg real pun)...

Far far away

Berangan sat jadi princess and stay dalam castle...

on the way to Shrek 4-D Adventure

Kena beratur panjang jugak dekat sini...
Sabar jelah (kalau tak beli express ticket)...

bergambar dekat depan Shrek's Hut
Happily ever after

bergambar sat dgn Puss in Boots

Monday, November 12, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 4)

THE LOST WORLD

Ada dua theme iaitu Jurassic Park dan WaterWorld...

Rock climbing + Canopy Flyer (yg belah kanan atas)

Tak try pun rock climb ni (penat kena guna physical)...
Nak cut cost coz ada extra charge...
Nak kejar game yg best & thrill dulu...

Yang Canopy Flyer tu macam Roller Coaster jugak...
But ride in pairs...
Gerun jugak coz pakai belt kat pinggang je...

Jurassic Park Rapids Adventure

White water raft + thrill macam white water raft yang real...
Merasa jugak naik even bukan dekat sungai yang real (berangan)...
Naik ride ni kena pakai raincoat coz kita akan basah dengan air yang jatuh mencurah2 dari atas...
Pakailah sandal instead of kasut betutup (fabrik@leather)...confirm BASAH!!!

welcome to Jurassic Park

waterworld

Tak masuk tengok Live Water Show kat sini pun...

Sunday, November 11, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 3)

ANCIENT EGYPT

Lama sungguh tinggal...
Continued from last entry (dekat setahun kot) ...



Gambar yang ada Ida ni je yang ada...
Tak sempat bergambar dgn yang lain2...
Sebab nak kejar ride Revenge of the Mummy...
Indoor roller coaster...
Best gile...
Sgt thrilllllllllllll...
Sakit kepala coz terjerit2 kat dalam...
Ride dlm gelap mana tak jerit...
Takut....

Kat luar ada character jugak...
Army of Anubis...tak sempat nk pose bersama2...

Lepas ni we all ke The Lost World pulak...

Monday, October 22, 2012

Sungai Congkak, Hulu Langat

Entrance ticket RM1 (below 12 years)
Parking ticket RM3

Semalam Suraya & I pergi ke Sungai Congkak...
Plan dalam hati nak pergi dah lama dah..
Tapi tak ckp kat org lagi...
Then hari Sabtu bagitau housemate hajat di hati nak ke Sungai Congkak...
At last Suraya sorang je yang ikut...
Ramai yang kerja utk replace for Raya Haji...
Ok...Fine...Berdua lebih baik...
So boleh survey2 tempat dulu...sesi pengenalan...

air yang deras & cantik

Dekat je...
Lebih kurang 30 min dah sampai...
Byk lagi sungai, air terjun, hot spring....
Pergi lagi next time...

Konon2 taknak mandi...
So tak bawaklah baju...
Sampai je sana tengok air yang jernih, deras, sejuk, nyaman, terkinja2 lah pulak nak mandi...
So mral of the story bwk je extra baju kalau nak ke mana2...
Next time pergi beramai2 & mandi manda sekali...

best layan perasaan

Kenangan cuak...
My wallet tertinggal dekat hut...
Pusing balik...
Kakak yang bersihkan hut tu simpankan...
Dia nampak kitorang dtg balik then jerit panggil2 nak bagi balik my wallet...
Alhamdulillah...ada lagi org yg baik2 kat dunia ni...


Sunday, October 21, 2012

Ahad = Sunday = Dimanche

Ahad = Public holiday
Ahad = Hari utk berehat
Ahad = Hari utk bangun lewat
Ahad = Hari utk bermalasan
Ahad = Hari utk tidur lama2
Ahad = Hari utk memanjakan diri

Ahad = Hari utk basuh baju
Ahad = Hari utk cuci bilik air
Ahad = Hari utk memasak

Ahad = Hari utk melepak di rumah
Ahad = Hari utk recharge utk kerja pada hari Isnin

Monday, October 15, 2012

Johnny's Restaurants

Lagi2 pasal makan...
This time @  Johnny's Restaurants...
Thai Steamboat time!!!


ordering the menu

boiling + simmering + steaming

instagramming

Diet lemak...
Tapi pocket tak diet pun...
 

Sunday, October 14, 2012

How to Gain Weight...Yahoo...

Macam2 benda yang teringin nak dimakannya...
Mentang2lah dekat...
Senang nak pergi...
Sempat je time lunch pergi...
Enjoy the food..

appetizer

black pepper chicken rice

chicken

oleo spagetti

Sumbangan ke berat badan yg berlebihan...
Makan je apa yang teringin nak makan...

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...