Friday, December 31, 2010

Danga Bay


Ronggeng2 di Danga Bay before balik ke Melaka.
Berdua shj with Yah.
Cuaca amat mencemburui we olls.
Baru je sampai mendung & hujan rintik2 air laut pun bergelora.


Danga Cruise


Dpt jln sekejap je. Amek gambar 2 ke 3 ketui aje.
Guna hp aje coz battery camera sudah kong. Tersalah charge mlm sebelumnye. Tak masuk betul2.


Tip macam mana nak nampak kurus apabila bergambar. Tiru macam saya. Berdiri di belakang member & nampakkan sebelah badan aje. Mempergunakan member sehabis baik. Hehe. menjadi tak???

...ohhh noooo... beg mate menjadi2... sign of aging... 
...kene cari jln penyelesaian...


Ok. Sampai di sini saje.
Nak balik dah. Bye2.

Lembu Betullah !!!


Depa ni mmg betul2 lembulah !!!
Cube tengok !!!

Kedatangan we olls ke Homestay Kampung Seri Tanjung di Masjid Tanah  disambut oleh lembu2 ni . . .
Mencari homestay for my kazen yg berdekatan dgn our home . . . kalau chalet tu jauh banget . . .


Lembu yg besar2 . . .

Tgh asyik tengok lembu2 meragut rumput . . .
Last2 my Cik Tam pulak diragut dek keta sorong, ehhh bkn !!! Cik Tam yg menyondol kete sorong tu . . .
Adehhh !!! benci2 . . . tension2 . . . nyampah !!!


Be careful ye kpd spe2 yg nak pergi ke Kampung Seri Tanjung ni . . . jln dia sempit . . . just satu lorong utk satu kete aje . . .


Cik Tam Luka Lagi


Cik Tam oh Cik Tam . . .
Warghhh!!!
I'm sorry Cik Tam . . .
Kamu menjadi mangsa keadaan . . .
I tak sengaja utk mengasarimu . . .
I terasa apa yg u rasa Cik Tam wey . . .
Cik Tam dah semakin comot . . .
Kecomelanmu telah diragut!!!

Erghhh!!! tak sanggup tgk Cik Tam kesakitan . . .
I tak perasan Cik Tam oiii . . .
Luka kamu pjg, tapi tak dlm . . .
Bertahan je lah Cik Tam . . .
Cket je kan?
Takpe, sabar ye . . .
Biar comot asalkan I still syg kamu . . .

Thursday, December 30, 2010

Sunyi & Sepi Lagi


Since Zawiyah Hanim dah move ke Engineering Office @ FAB 3A, GATE A hidup yg dilalui terasa sunyi & sepi . . .
Takde lagi org dtg meriuh rendahkan keadaan . . .
Dah takde lagi bau2 busuk stoking yg mencengkam kalbu & lobang hidung . . .




Dan since sign kat atas ni diletakkan oleh Alina, semacam ramai yg sudah memahami . . .
Terasa aman & tiada gangguan emosi semasa bekerja dgn tekunnye . . .
Lama2 dah rasa semacam tak best je . . .
Dah takde selingan . . . hehe . . .
Terasa diri ni macam kerek je nak letak2 sign yg macam tu (it's ok utk kesenangan diri sendiri) . . .


Tanjung Balau, Kota Tinggi


Lepas ke Desaru we olls terus ke Tanjung Balau pulak..
Dekat Tanjung Balau ni ade Muzium Nelayan..tapi tak singgah pun..
Just pergi ke tepi pantai nak tengok batu-batu yg byk bertaburan di tepi pantai..hehe..

Dah nak Maghrib, air dah start pasang, ombak dah mengganaskan diri menghempas pantai.

~ curious dgn lubang ketam & seronok korek lubang nak menakut2kan anak ketam yg comel ~


~ mmg byk batu ~


~struktur pasir yg beralun~


~ corak yg cantek @ sekeliling lubang ketam ~


Ramai yg camping dkt sini . . .
Macam best je dgn angin yg sepoi2 bahasa . . .
Aman, damai & nyaman . . .



ChurpChurp | Social Share » Take the Nestle Wellness Profiler test today! (Preview)


Amalkan cara hidup sihat . . .
Jom sihatkan badan dgn Nestle . . .





Congrats Malaysia !!!


I'm proud to be Malaysian !!! (always)

I nak wish jugak:
Tahniah kepada pemain bola sepak kerana telah memenangi Piala Suzuki 2010.
Tahniah kepada rakyat Malaysia yg sama2 menyokong skuad kebangsaan kita sampai serak.

Haha . . . walaupun i tak berminat langsung dgn bola sepak ni . . . 
Tapi dah satu family bising2 & sorak2 tgk bola (Perlawanan Piala Suzuki 2010) . . .
I jadi tension + teruja then terus tengok sama2 . . .
Tengok sampai habis . . .

Cayalah Malaysia . . .
Mesti ramai yg takde suara esok . . .

Wednesday, December 29, 2010

DIY Manicure


While waiting for going back home . . .
Hari yg sgt panjang . . .
Tak tau nak buat ape . . .
Keje dah habis . . .
Dah tak larat nak berpura2 . . .


~ the result ~
~mangsa jari is my middle finger~


Desaru

Lepas melawat ke Crocodile Farm, kitorg terus ke Desaru..
Lepak2 je kat pantai tu sambil2 mkn buah (pisang & jambu air)..
Ramai org..
Mendung then gerimis..


~just arrive~


~Imah comey bermata coklat~
~mula2 jpe i igt dia pakai lense~


~Yah ngokngek~


~good bye~


Lepak2 dlm sejam je then balik menuju ke Danga Bay pulak..
Dlm perjalan ke Danga Bay hujan selebat2 yg ade..
Nasib baik wiper tak patah..
So tak jadi ke Danga Bay..
Hantar Imah balik then terus ke rumah Yah..tido..zzz..


Tuesday, December 28, 2010

Service Kete


Last week pergi service kete @ Proton Sevice Alor Gajah..
Then de problem dgn screw tank minyak hitam..macam loose coz service lepas diorg tak pasang gasket (mende tah~ i pun taktau time tu~tapi skrg dah tau)..
According to diorang maybe akan loose kalau nak bukak (50-50)..then diorg suruh pergi kat tmpt service yg sebelum ni..

I dah cuak..diorg kata kalau looase kene ganti about RM600++..wahhhh mana nak cekau duit byk tu???

Memandangkan i takde masa nak pegi ke tempat sevice yg sebelum ni punye, i nekad utk buat jugak kat service yg dkt dgn tmpat kje ni semalam..tawakal aje..

This is my 1st time tgk tukang service kete ni menyervice kete i..haha..sblm2 ni duduk2 je tggu then siap, bayar & terus blah..tak tau entah ape2 yg digodek2 oleh tukang service towards my cik tam..


~ leakage ~ before bukak ~ tank dah basah dgn minyak ~
~ yg cylinder biru tu adalah oil filter :: haha baru tau ~


Diorg try bukak, ketat...diorg kata kalau ok dia senang nak bukak..wargghhh sah2 la dah loose..
After minyak dah keluar habis, diorg tutup balik. Ape jyg terjadi??? tak loose..wuhhu..Alhamdulillah..syukur..selamat duit i..fuhhh...legaaaa...


~ dgn Mr Kwan yg comel..pandai mengayat ppuan ni..jgn main2..hikhikhik..masa utk bayar & blah dari situ..nak pergi makan pulak ~


Sgt tak tau pasal kete2 ni..sebelum2 ni just tau masuk, drive then keluar & lock kete..takde nak check2 ape yg patut..

Skrg baru nak amik tau..byk bende kene belajar..belajar dari pengalaman..dah terhantuk baru nak terngadah..

Taman Buaya Sungai Rengit Johor


Yah ambil I di Bustand Larkin..then pergi ke Angsana..jln2..mkn2 sambil tunngu Imah sampai..
Bercadang nak pergi ke Desaru lepas ni..tapi ondaway ke Desaru tu ade Taman Buaya so we olls decided to drop by aka melawat sambil belajar..hikhikhik..

Location: Taman Buaya Sungai Rengit

Fee: RM8 (adult) RM4 (child)
Taken photo with baby croc: RM2 (unlimited shots)
CD cara2 pengurusan buaya: RM5
Minyak buaya: RM4


:: sampai2 je dah mendung ::


:: Hidayah (Yah) with baby croc..sgt steady..controlkah??? ::
:: kenal Yah ni time sama2 kursus CIDB @ ABM Sintok ::

:: Rahimah~cekgu (member Yah) with baby croc..steady gile ::


:: baby croc & me, ketar lutut & lemah satu badan ::
:: gile takot coz tgk tgn uncle tu berdarah kene geget dgn anak buaya tu lah..baru tau yg i ni betul2 penakot..bising satu tmn buaya..naseb baik hujan lebat..tak dengar sgt i jerit2 pegang baby croc tu..haha ::
:: nak kata i sje2 jerit2 nakkan attention xde pulak mamat2 hensom kat situ ::
:: buaya ni ade bau..biasalah duduk dlm air ala2 hanyir gitu..agak busuk tapi tak melekat kat tgn ::


:: menjolok-jolok sang buaya with permission ::
:: awasss..jgn meniru aksi ini tanpa pengawasan dari mereka yg pro..hikhikhik ::
:: pakcik yg jaga buaya ni ade nyorok kat belakang tembok nih konon2 I sorg le yg tgh jolok2 anak buaya tu ::


:: bermain2 dgn molot baby buaya ::


:: buaya yg ganazzz..sgt besar..very2 active..yg kat Melaka sooo passive ::
:: ermmm..yeke?? coz takde yg usik2 kot ::

Ada about 1000++ ekor buaya kat sini..
Lepas tu kitorang ke Desaru pulak...
Kite jumpe kat sana pulak lepas ni ye...


Monday, December 27, 2010

Monday Blues...nenong3x..


Hari yg sgt malas...
Hari yg sgt sejuk...gigi sdg rancak berlaga2...
Tangan & kaki dah cramp...
Sejuknye...sakit...takleh nak gerak...
Seriously hari ni adalah sgt pasive...
Kerja berjalan dgn amat slow...
Mood bercuti tak hilang lagi...

Tetibe kakak Veronica dtg membawa kejutan...



Dia bagi I 3 ketui kupon kat atas ni lagi...
Last 2 weeks dia ade bagi...tapi I mintak 3 pcs for KFC & 3 pcs for Pizza...
The problem is  yg dulu satu haram pun I tak guna lagi...


Ade sape2 yg berminat nak kupon ni bagitau la ye...tolong perabih...
Tapi valid until 31st December ni je...
Ade 4 hari lagi...


Melaka-JB-Melaka

Last weekend i accidentally terpergi ke JB..
Hehehe..

Start from YM with Yah on Friday..
Dah lama dia ajak pergi jln2 sana..tapi tak pegi2 jugak..
At last pergi unplanned (hasil hasutan Yah lah ni)..

Decide on that Friday jugak nak pegi..lepas chat with Yah..
Balik je keje terus pegi beli ticket bus @ Melaka Sentral..




Letih gile..duduk dlm bus 3 hrs..
Dah lama tak naik bus berjam2 lamanye..

Pagi Sabtu pegi Melaka Central..park kete kat sana..then naek bus ke JB @ 8.00am..

Then sampai JB..hujan je memanjang (kejap hujan..kejap benti)..
Salah timing daaaa..
Best tu best la (dpt jumpe member)..tapi tak best nak beractivity..



Saturday, December 25, 2010

Asam Pedas Hajjah Mona


Entry pasal xtvt makan2 lagi..
Kali ni dkt Asam Pedas Hajjah Mona di Taman Kota Laksamana..
Miss Boss watched program tv about the restaurant..
So she asked us to accompany/join aka weekly nite out @ Hajjah Mona Asam Pedas..

We olls bertiga je..
Order 3 jenis lauk asam pedas so that boley rasa byk jenis..
Ikan pari, parang & tenggiri..
Pedas gile..sape suke pedas syok la mkn ni..


:: sape2 yg tersesat @ x jpe jln ke asam pedas ni boleh call contact number kat atas ni (kalau empunye bdn tak tukar no lagi) ::


:: telur masin :: hidangan wajib ::


Side dish we olls adalah sate..
Sorang 3 cocok je ye..tu pun tak abis coz mkn nasi byk..
Sate dia sedap..hehe..next time mkn sate as a main course & side dish nye adalah asam pedas pulak..


psst: As, Miss Boss kata if u ade boleh join sekali..farewell for 2nd time..tapi u dah balik awal..


Anugerah Skrin 2010 TV3


Tak tau pun ade Anugerah Skrin tadi..hakhakhak..
My parents balik dr BP tanya nape tak bukak TV?
Haha..kalau I lah takde org yg bukak TV alamatnye rumah ni mcm takde TV la jawabnye..
Yang sebenarnye tak tau ade Anugerah Skrin ni..hikhikhik..

Bukak TV pun about 10 lebih..
Pemenang yg sempat ditengok start dari arwah Yasmin Ahmad, cite Mualaf, Nur Kasih sampai ke artis jemputan Faizal Tahir.


 :: gambar sekadar hiasan :: ihsan google ::


Perghhh!!! Cantek2 sume..body mantap..suke tengok..
Tapi yg tak bestnye pakaian artis perempuan..mengalahkan artis Hollywood..perghhh!!! seksi gile..very2 terdedah..sampai my dad pun tegur (malu I)..


Makin hari makin daring..
Mostly pakaian macam berkemban je..
Dah berbalik pada zaman dulu2..sebelum kedatangan Islam..
Nak amek anugerah dah macam nak pergi basuh baju kat tepi sungai..
Tapi mane ade sungai yg bersih2 kat tgh2 bandar..longkang adelah..

Ya Allah peliharalah diriku dari memakai pakaian yg menjolok bijik mata nihhh..hapuskanlah keinginanku utk memakai pakaian mcm ni jikalau ade bibit2 keinginan utk memakainye di khalayak ramai..



Friday, December 24, 2010

Seram & Suram & Muram & Geram


Suasana yg suram..
Lampu yg mcm acuh tak acuh je menyala..
Ade 2 ke 3 lampu yg dah padam..
Aircond yg malu2 kucing..
Terasa mcm hangat2 taik ayam je badan ni..

Perutku kekenyangan..burppp..
Mataku sudah kuyu..
Tetibe hujan turun dgn lebatnye..
Cik tam di luar kesejukan..

Tibe2 guruh berdentum kuat memecah kesunyian..
Terkejut I dari day dreaming..
Bunyi kuat tu bukan guruh yg sebenarnye..
Tapi bunyi kuat itu adelah kentot org..
Adehhh!!!
Grrrrr!!!


Ikan Bakar PARAMESWARA

Location:
Ikan Bakar PARAMESWARA
Medan Ikan Bakar, Pengkalan Pernu, Umbai, 75460 Melaka.


Contact No:
En. Jalaludin (012-3152301)
En. Rahmat (013-6825718)

Sesiapa yang nak buat tempahan awal bolehlah telefon ke nombor yang tertera di atas.


Pergi mkn ikan bakar ni konon2 nak buat farewell for Hasrina ni haaa (Last Tuesday)...
Every week is her last week here...
Hehe...

Apa2 pun best mkn malam tu even tak rmai yg join (keh3)..
Layan gambo je ye..
Tak kose akak nak type pjg2..


:: her farewell ::
:: bajet comel :: hikhikhik ::


:: ime ::
:: bajet comel jugak ::


:: buttered prawn ::


:: 1/2 ikan masak sweet sour ::


:: 1/2 ikan bakar ::


:: sotong goreng tepung ::


:: with soursoup ::
:: penuh dgn kepura2an :: i lah tu ::

Kalau mkn kat sni, depa akan serve buah-buahan dulu (ikut sunnah nabi)...
Then sajian utama adalah nasi lemak...
Kalau nak nasi putih biasa pun boleh tapi kene requestla...

Daaa...
See u then...


Thursday, December 23, 2010

Patutkah Penggunaan Surau Dikontrol???


Adusss!!!
About 1 month dah surau kat tmpat I keje ni (AUO Sunpower ~ client) kene control..
I tak berapa suke la peraturan baru ni..
Bukan ke surau ni kan utk kegunaan public?

Kenapa mesti dicontrol?
Every time nak pergi solat je kene mintak kunci @ guard..
I rasa mcm menyusahkan je..
Buang masa..
Nak2 time guard xde ke toilet ke, meronda ke..

Nak2 bila non-muslim guard yg on duty..
Macam kene mintak "izin" pulak kat dia..
Kat sini I rasa nak solat pun kene mintak izin dgn non-muslim..
Adusss..mestikah begitu?

Kalau tak dikunci pulak ade la yg mengular (korang le penyebab surau kene kawal)..
Konon2 nak tidoq 5 minit sebelum Zohor (konon2 sng nak bangun mlm buat qiamunlail) tup2 bangun kol 5 ptg..then terus balik..(bkn I ye)
Tapi bukannye we olls (pekerja yg berdedikasi~wink2) yg mengular..org lain rasanye..
Aishhh...dilemma lagi...


~menara Masjid Selat Melaka~


psst: tanda2 kiamat makin hampir apabila masjid2 diambil alih pemerintahannye oleh non-muslim...correct me if i'm wrong..


Wednesday, December 22, 2010

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)


Jom beralih arah . . .

Wanna know more pls click below:


I Like Him


Wowww . . .

He is sexy . . .
He is smart . . .
He is strong . . .
He is tough . . .
He is handsome . . .
He is masculine . . .
He is gorgeous . . .
He looks clean & tidy . . .

He is a predator . . .
He loves fresh flesh very much . . .
He can hurt anybody even me . . .
I can't stand with it . . .


Whatever it is, he is my favorite animal . . .
Ngeh3 . . .


Dilemma

Nak ke tak?
Nak ke tak?
Nak ke tak?

Betul ke ni?
Takut jadi macam dulu lagi...
Serik...

Try to google tapi tak memuaskan kehendak hati...
Tapi nak try jugak...

Tuesday, December 21, 2010

DIY Bunga Manggar



Activiti hujung minggu dipenuhi dgn membuat BUNGA MANGGAR for my sis wedding...
Dah 2 weeks bergelumang dgn mende ni...siap jugak akhirnya...




My thumb jadi luka2, berbulu2 ehhh bukan bergunyas2 tahla tak tau nak describe akibat dari menggentel bunga & memintal dawai kat bunga tu...
Tercocok selumbar lidi lagi...adehhh...

Dah siap semuanye...simpan tepi tak mau pikir lagi...
So to my sis jgn sedey2 lagi..kitorang bertungkus-lumus buat preparation for your wedding...
Lepas ni & skrg I tgh mengerjakan bende alah kat bawah ni...



Kite tgk ape yg jadi nnt...

Sejarah Berulang...Sob3x...


Tetiap hari ade je org dtg...
Tanya2...
Mana Miss ZH?
Then mana Mr C?
Kat mana security opis?

Kenapa tak tanya... Mana Afraliza?
Ade yg nak kene luku dgn I ni, kat dpn mata U la dear...

Arghhh!!!
Tension2...serabut2...
Eh, korg ingat I ni bodyguard dia ke?
Mana je dia pergi I kene ambik tau?
Then sume dept I kene tau diorg dtg ke idak ke
Adakah I ni scanner yg menscan diorgnye ID?

I ingatkan since dah tukar tmpt ni xde la org nak kacau..
Rupe2nye sma je..
Kejap2...
Adik, mana financial dept?
Miss, where is HR dept?
Haissshhh...
Tanyalah org lain..
Ramai je kat sekeliling I..
Kenapa I jugak yg menjadi mangsa?
Ermmm...adakah I ni nampak mcm gadis2 yg kje dkt Information Counter yg cun melecun tu?
Comeynyeee...hikhikhik...

psst: Akal I dah pjg skrg ni & agak sengal... I selalu jawab I don't know even I tau sebenarnye. kah3... tak kose nak layan...but time free I on aje...keh3...


Monday, December 20, 2010

Belajar Tinggi2 ke Dapur Jugak Akhirnye...


Dulu selalu dengar makcik2 & pakcik2 & jiran2 ckp macam ni . . .
Asal balik kampung ade aje yg mengenyeh2 mcm tu . . .

Alaa..ko belajar tinggi2 pun ke dapur jugak akhirnye . . .

Ermm . . .
Makcik2 & pakcik2 ni tergolong dlm kategori mereka2 yg tak berminat nak sekolahkan anak diorg . . .

Tapi sekarang . . . dah takde da org cakap macam tu . . .
Malah diorg lagi menggalakkan anak2 pergi study tinggi2 & jauh2 . . .
Ade yg sampai kene paksa oleh mak bapak suruh belajar tinggi2 . . . hehe . . .
Tak bagi buat keje dapur . . . suruh masuk bilik & study . . .


I suka gila dgn perumpamaan kat atas ni . . .
Kenapa I suka perumpamaan ni?
Bcoz perumpamaan ni adalah benar belaka . . .
Kite2 especially girls memang hebat . . .
Coz kite2 kaum wanita dahlah pandai dlm pelajaran, ade kerjaya & tambah pulak pandai dlm ilmu masakan . . .
Anak sapelah tu??? Wife sapelah tu??? Kakak sapelah tu??? Adik sapelah tu???
Bertuahnye badan . . .


Perghhh!!!
Hebatkan???
Jangan salahkan perumpamaan itu . . .
Ade kebenarannye & ia juga memartabatkan kaum wanita . . .


Sombong Macam *****


Diorang tak tegur my mum langsung..
Then sampai rumah I ckp dgn my mum...
My mum pun notice..
My mum pun ckp yg diorg mmg x tegur langsung...

Kalau tak tegur I tak kisah..
Senyum pun takpe coz senyum tu sedekah @ least u olls dpt pahala gak..

Mentang2lah dpt PIL yg berada..
Mentang2lah u olls mostly dah dpt keje gov..
Kenapa mesti mcm tu semenjak 2 menjak ni?
I pun pelik..
Kitorang bknnye nak mintak simpati korg..
Kitorang just nak keep in touch aje..
Bukannye nak mengendeng2 kesenangan korg..
Tak hengen pun..
Kitorag boley hidup sendiri..
Masih tak merempat pun without u olls..
Tapi kenapa my mum yg menjadi mangsa?..

Erm..
Tiada lagi perumpamaan macam kat bwh ni..
IKUTLAH RESMI PADI, SEMAKIN BERISI SEMAKIN TUNDUK..
I sgt respect dkt mereka2 yg berharta, keje besar, gaji tinggi, tapi still humble & tak sombong & menunjuk2 & ingat Allah..


Tapi ade jugak manusia zaman skrg yang SEMAKIN BERISI SEMAKIN HIDUNG MANCUNG..
~org tak suke & tak respect dkt mereka2 ni~
~jgn jadi mcm mereka ni~

~sombong gila~


Mereka lupa diri?
Tak ingat ke asal usul masing2?
Peringatan utk semua & diri sendiri..

Sunday, December 19, 2010

Bench


Jom lepak . . .



~ Taman Rama-Rama  Melaka ~


Walk Down???


Location: AUO SunPower Sdn. Bhd.

Haha..
1/2 day je for last Saturday..
Sungguhku tak paham..mostly M&E + piping..
Takde mood..
Sensorg je..yg laen sume English & Philippines..

Layan pic yg menarik minat I..
Pic takde kene mengena langsung..
Tersasar dari ape yg dikehendaki..kah3..


~IW/DW Tank~


~Liquid Nitrogen inside~very high pressure~very low temperature~
~Kalau direct contact dgn tgn @ living thing will cause frostbite~menakutkan~
~baru tau nama tempat yg locate bende ni adalah Gas Pad~


~ape yg menarik 'bout this thing I pun tatau ~
~my mum pun tanya kotak ape ni?~


~what is this?~


~RODI & WWTP~


Saturday, December 18, 2010

!/2 Day Work


This morning worked for 1/2 day.
Gile byk bawak bekal dari rumah.
Macam 1 minggu pergi kerja tak balik2.
Macam nak pergi picnic dari pagi sampai petang pun ye jugak.
Padahal 1/2 hari je.
Macam takde hari esok.


...air rozel, roti Gardenia, jem rozel & mee goreng...


...site opis...lantai yg menunggu masa...uzur sudah..


Lancer from My Boss (Part 2 & Last)


Continued from the last entry . . . 
Here I'll show u the new baby from my Boss . . .
Layan pic dulu . . .


 . . . with red Lancer . . .
. . . Lancer pembakar semangat so that I akan bekerja dgn lebih tekun lagi . . .


 . . . Hasrina Md Udin & Amirzalina Abidin . . .
 . . . anak2 Uncle2 Din . . .
. . . dua2 Ina . . .



Lancer yg my Boss bagi bukan color merah . . .
Tapi color putih bersih mcm dekat last entry tu . . .


. . . jeng . . . jeng . . . jeng . . .
.
.
.
.
.

 . . . Here the Lancer . . .


. . . perghhh . . .
. . . muncung yg tajam . . .

Memang terbaik dari ladang . . .
Best pakai Lancer ni . . .
Dulu I tak suke pkai pen bermata tajam . . .
Tapi since guna this Lancer . . .
Takde kata tak suke . . .
Dah ok . . .

ps: takde maknenye my Boss nak bagi Lancer sejibik dkt employee dia yg suke berjimba2 & berpoye2 time bekerja . . .
Keh3 . . .


Someday . . . maybe . . . wink2 . . .



Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...