Sunday, January 27, 2013

Masjid Besi & Masjid Putra, Putrajaya

Ambil angin malam di Putrajaya...
After lepak2 di Lookout Point...
Orang yg sama juga yg join...
Suraya Mohamad Makhtar, Anis Razdiana Abdul Aziz & Intan Nur Shahierah Abdul Halim...
About 11.00 pm baru sampai sini...
Hangout about1/2 an hour gitu dekat atas Jambatan Seri Warisan...
Since hari pun dah lewat & esok pun nak kerja so dgn berat hatinya we all pun berangkat pulang...


Masjid Besi, Putrajaya

Masjid Putra, Putrajaya

Saturday, January 26, 2013

Tekala Fall

After turun dr Broga we all rest sekejap dt kereta...
Then discuss nak pergi mana lepas ni even dah tau mmg nak ke Tekala...
So kete sape yg ada GPS or hp canggih yg ada Waze & seangkatan dengannya kena lead...

Selamat Datang ke Hutan Rekreasi Sungai Tekala

Masa untuk bersantap

Since turun dari Broga lagi perut dah berkeroncong...
Semua dah kelaparan...
So lepas turun kereta semua terus terjah gerai2 tepi tempat parking tu...
Beli ayam percik MELAKA, sosej, etc...
Sambil jln sambil mkn sampai ke air terjun...

Girls rmai yang KEMPUNAN tak dpt mandi air terjun...KAHKAHKAH...
Tu...la...I dah ckp bwk je baju spare manalah tau TERTERJUN kat dlm air tu...
So..ddk telan air liuq je la tgk org lain mandi...

Wednesday, January 16, 2013

New Year 2013 Celebration d'Broga Hill

Memandangkan 01.01.2013 adalah cuti & jatuh pada hari Selasa & tak ramai yg ambil cuti...
Memandangkan last Sunday tak pergi training...
So we all plan ke Broga Hill di Semenyih...

Pergi dgn 4 buah kereta...
12 org semuanya...

We all berkumpul dulu dkt office...
Tggu sorg2 dtg...
Then pergi breakfast dulu dkt blkg office...
Dok tgh mkn2 ada lagi yg baru smpai...
Tggu lagi depa habis mkn...
At last 'bout 8.00 am baru bertolak ke Broga...

Sampai2 je terus naik...
Orang rmai yg dah turun...
Yg kitorang pulak baru terhegeh2 nak naik...

the warriors

But 1/2 way to the top...
Nyampah...
Takleh nak naik sampai atas...
Takkan I nak naik sensorang sampai atas...kang kena tggl dgn depa...dahlah menumpang...
Sume nak turun dah (coz naik pun dah lambat + halfway cuaca dah panas + matahari dah ada kat atas kepala + mostly new comers)...

Ermmm...
Memendam perasaan yg memberontak + membara mau ke PUNCAK sana...
Nikmat wehhh kalau dpt smapai ke PUNCAK!!!
Dah masing2 tak prepare nak buat mcm mn kan...
I pun PANCIT sokmo...

in the weeds


the way down...lambat nak turun coz licin + kena slide (nasib baik tak koyak seluar)...

By the way BEST lah u all...
Next time pergi lagi...
I'll make sure u all sampai ke atas...

Lepas dah turun tu, rilex2 skjp then terus ke Tekala Waterfall...
Masa untuk MANDI !!!

Ooopppsss!!!
Perut masing2 dah berkeroncong...
Kepala dah pikir nak beli makan kat mana + makan before MANDI...

Note:

  1. Naik Broga ni pun as a training + preparation for the next expedition...
  2. Ada yg muntah hijau kat atas sana...
  3. Ada yg tak sampai2 kat atas & turun awal drpd kitorang...

Monday, January 14, 2013

KL View through Near Lookout Point, Ampang

The 2nd time I was here...
First time masa keluar mkn dgn Anis & En. Wan dekat Kg Baru then terus ke sini...
Time tu tak bwk camera...
Sampai kat sana pun almost 12...
Then we all dpt witness lampu dkt KLCC tu ditutup tepat 12 midnight...

Ooopppsss!!!
Yang sebenarnya tempat ni bukan Lookput Point...
Tak sure ape nama tempat ni...
Tempatnye bwh sikit...
Before Lookout Point kalau dtg dr Ampang...
After Lookout Point kalau dtg dr Hulu Langat...

Yang 2nd time pulak pergi dgn Anis, Aya & Intan...

Picture taken time we all minum dkt gerai2 along the road

Byk gerai mkn yg bukak dkt tepi2 jln...
Ramai yg mkn kat situ sambil menikmati keindahan view KL pada waktu mlm...

Sampai2 je dkt situ we all ke warong yg jual masakan panas..
So order char kuew teow + air suam saje...

Sambil2 mkn + borak2 + snap gambar + hirup udara malam + tgk gelagat org...
Then 2nd round pergi ke gerai yg dkt bwh sikit...
Mkn yong tau fu + pekena teh o panas...

Then balik...
Tapi tgk jam mcm awal lagi...
So we all ke Putrajaya pulak...

Note: gara2 dah lama tak pegang camera...

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...