Monday, October 22, 2012

Sungai Congkak, Hulu Langat

Entrance ticket RM1 (below 12 years)
Parking ticket RM3

Semalam Suraya & I pergi ke Sungai Congkak...
Plan dalam hati nak pergi dah lama dah..
Tapi tak ckp kat org lagi...
Then hari Sabtu bagitau housemate hajat di hati nak ke Sungai Congkak...
At last Suraya sorang je yang ikut...
Ramai yang kerja utk replace for Raya Haji...
Ok...Fine...Berdua lebih baik...
So boleh survey2 tempat dulu...sesi pengenalan...

air yang deras & cantik

Dekat je...
Lebih kurang 30 min dah sampai...
Byk lagi sungai, air terjun, hot spring....
Pergi lagi next time...

Konon2 taknak mandi...
So tak bawaklah baju...
Sampai je sana tengok air yang jernih, deras, sejuk, nyaman, terkinja2 lah pulak nak mandi...
So mral of the story bwk je extra baju kalau nak ke mana2...
Next time pergi beramai2 & mandi manda sekali...

best layan perasaan

Kenangan cuak...
My wallet tertinggal dekat hut...
Pusing balik...
Kakak yang bersihkan hut tu simpankan...
Dia nampak kitorang dtg balik then jerit panggil2 nak bagi balik my wallet...
Alhamdulillah...ada lagi org yg baik2 kat dunia ni...


Sunday, October 21, 2012

Ahad = Sunday = Dimanche

Ahad = Public holiday
Ahad = Hari utk berehat
Ahad = Hari utk bangun lewat
Ahad = Hari utk bermalasan
Ahad = Hari utk tidur lama2
Ahad = Hari utk memanjakan diri

Ahad = Hari utk basuh baju
Ahad = Hari utk cuci bilik air
Ahad = Hari utk memasak

Ahad = Hari utk melepak di rumah
Ahad = Hari utk recharge utk kerja pada hari Isnin

Monday, October 15, 2012

Johnny's Restaurants

Lagi2 pasal makan...
This time @  Johnny's Restaurants...
Thai Steamboat time!!!


ordering the menu

boiling + simmering + steaming

instagramming

Diet lemak...
Tapi pocket tak diet pun...
 

Sunday, October 14, 2012

How to Gain Weight...Yahoo...

Macam2 benda yang teringin nak dimakannya...
Mentang2lah dekat...
Senang nak pergi...
Sempat je time lunch pergi...
Enjoy the food..

appetizer

black pepper chicken rice

chicken

oleo spagetti

Sumbangan ke berat badan yg berlebihan...
Makan je apa yang teringin nak makan...

Saturday, October 13, 2012

Batu Caves

Gambar ni dah lama ddk dkt draft...
Tak sempat nak post...
Pergi ke sini dgn Ime & Miss Goh after Dila's wedding...
Owhhh...miss u all...

Almost to the peak

Batu2 dekat dlm gua ni cantik...
Stalactite + stalagmite besar...
Gua yg terbentuk drpd limestone  >400mil yrs ago...
Dlm gua ni byk temple...
Tak tahan dgn bau2 colok yg diorang bakar...

Ada banyak monyet dekat tepi2 tangga naik ke atas tu...

Sunday, October 7, 2012

Bukit Gambang Water Park

Last September kitorang ke Bukit Gambang Water Park...
Teringin sangat nak ke sana since stay dekat Kemaman lagi...
Harapkan plan beria dengan colleague tapi tak pergi jugak...
At last dpt jugak pergi even tak dirancang with my family...
Itupun selepas hantar my sis ke UMP...

Enjoy the photos...

pose dulu before beli ticket and masuk ke dalam

map di entrance

wave pool & lagoon di Cocoa Beach

 kids slide

aquaplay

Game paling BEST adalah TREE TOP HILL SLIDES...
Pictures with my sis lah pulak...
Ada Gacier River/Journey of Ice...Tak sempat main...

P/s: Main tak ingat dunia...then balik rumah sengal2 badan...
Ooopppsss! Next month pun ada Family Day + Annual Dinner @ BGRC jugak...

Friday, October 5, 2012

Dinner . . . Retro Theme . . .


Aiyooo...
Early next month ade dinner...
Retro theme...
Mcm susah je nak cari baju ni...
Ala-ala saloma? Bell bottom? Rambut afro?
Sewa or beli?
Mana save?

Teringin nak pakai baju yang mcm kat bawah ni...
Sooo...sweet...

50s Halterneck Polka dot Dress from Vivien of Holloway | 1950s Dresses from Vivien of Holloway
merah menyala mcm Mak Ngah gitu...

50s Halterneck Polka dot Dress from Vivien of Holloway | 1950s Dresses from Vivien of Holloway
hitam manis gitu...

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...