Tuesday, December 25, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 8)

Final post 'bout USS...
Hehe...

Souvenir yg sempat I REMBAT time pergi USS dulu...
  1. Kipas: bagi kat cabinmate (Ida & Sara) & Fatin...
  2. Keychain: to my bro & sis
  3. Fridge magnet: to my mum
  4. T-shirt: for myself...hehe...

Ni aje yg mampu nak beli time dulu...Pergi yg tak dirancang so tak plan save duit utk tujuan ke sana...

Monday, December 24, 2012

Bukit Jugra, Banting

Went to my sis  & BIL on weekend last two weeks...
Saje nak harvest fruits yg ade kat rmh depa...
Rambutan, manggis, duku, pulasan...
Nak habiskan semua yg ade kat atas pokok...geram tengok tak berusik...
So bwk ke office bagi officemate mkn...

Petang2 sikit we all ke Bukit Jugra...
Tak hiking pun...Just drive to the top...Ngeh3...

Dah sampai kat atas ingatkan ada org yg main PARAGLIDING...
Tapi tak nampak pun...
Kalau ade bolehlah riki2 harga etc...

Out of focus pose

Turning back
Kat depan tu ada sungai + Pantai Morib

Lastly...Sunset

Sunday, December 23, 2012

Wedding: Nor Salwa & Wan Azizi

Wedding my kazen, Salwa & her hubby, Azizi

Congrats to both of you ...


Nor Salwa & Wan Azizi
Kg Batu Gajah, Merlimau, Melaka

Sunday, December 16, 2012

Bukit Putih / Bukit Apek / Bukit Saga (Part 1)


Pagi tadi pergi hiking ke Bukit Putih/Bukit Apek/Bukit Segar/Bukit Saga. Banyaknye nama...
Preparation to Mount Kinabalu for May next year.

Dekat je rupanya dr rumah I...
About 20 minutes gitu...
Ermmmm...next time boleh pergi lagi...

Mcm biasa...
I tak larat nak hiking...
Baru bukit yg mild je dah tak larat inikan pulak Gunung Kinabalu...
Tapi taklah sehebat Gunung Datuk yg pernah I naik dulu...

Tak cukup stamina (dah lama tak exersize), aging maybe jugak...

Takde gambar pun nak share...
Maybe next post...
Kena mintak gambar dr org lain...ngeeee...

Tuesday, December 11, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 7)

HOLLYWOOD

At last !!!
We are @ Hollywood Zone !!!
Berjalan dkt Hollywood Boulevard ni mcm berada betul2 dekat Hollywood. Dengan characternye. Dengan architecturenya. Rasa mcm ARTIS pulak berjalan. Mcm berjalan atas carpet MERAH !!! Perasan ...

Ada masuk ke Pantages Hollywood Theathre. Show time dah habis. Malas nak tunggu the nest show so just bergambar dgn Rock-N-Roll actors. Tapi gambar *BLURRR*. Photographer tangan PARKINSON !!!

exhausted ~ timeni dah ptg & nak blk dah

Pose with Minnie Mouse *agak GEDIKS lah minnie ni*

Post with Novelties Hats & Frankenstein


Time to say good bye
Universal Studios Store *perabis duit kat sini dulu for souvenirs*


Walk of Fame @ Hollywood Boulevard. Kat sini takde bergambar dgn sape2 pun. Tak heran dah dgn depa semua gara2 nk kejar RIDE yang THRILL and BEST !!!

p/s: teringin nk pergi Genting Highlands laaa...

Monday, December 10, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 6)

MADAGASCAR

Post pospone lagi from last ENTRY ...

Kat Madagascar ni we all naik river boat ride (A Crate Adventure). Along the way to adalah heroes Madagascar Alex, Marty, Melman & Gloria. Kejap hilang kejap timbul. Main cak2. Tapi diorang @ river bank je. Yang we all dekat dlm boat. Ride yang mild aje. OK utk seisi keluarga.


Entrance - A Crate Adventure

Post dulu with the heroes

Naik King Julien's Beach Party-Go-Round

Ride yg mild jugak. Byk fruits. Mcm nak makan je. Last Zone we all akan ke Hollywood pulak. See yeah.

Picnic d' Sungai Congkak, Hulu Langat


New Year celebration !!! *Cuti Awal Muharram*
Pergi picnic lagi...
Picnic lagi sekali dkt Sungai Congkak...
This time beramai2...
Lapan orang yg join...
Enam perempuan & dua lelaki...
Mentang2lah dah tau byk sungai & waterfall dkt area Hulu Langat ni...

A day before...
Beli brg2 buat sandwich, air & sosej dkt MyMydin bwh office...
Then pagi2 on the way to Sungai Congkak tu beli nasi lemak & kuih dkt warung tepi jalan...
Tau pun lepas beli time pergi ke Sungai Gabai lepas. Nasi lemak dia sedap. Terngiang2 lagi sampai sekarang kesedapan nasi lemak itu...

Let pictures tell everything...

Suraya kusyuk hancurkan telur, tak heran camera dah, yang lain posing je lebih
From left: Anis, Ana, Aya, Ain, Intan

Peace from org kuat rombongan, Ain
Guys yg join: Hafiz & Fadzil

Mandi time

Splashing the water

Pose wajid buat 3 org budak bila mandi @ sungai @ waterfall

Always Leave Office On Time

Peringatan utk diri sendiri ...
I got this from my friend's forwarded email ...
Bila baca mcm kena batang hidung sendiri ....
Strongly agreed on what he said ...


  1. Work is never ending process. You can never finish the work. ~ AGREED !!!
  2. If you fail in your life your boss or client is not the person to offer a helping hand but your FAMILY and FRIENDS will do. ~ YESS, family & kawan jugak yg sedia membantu ...
  3. Life does not mean coming to office, going home and sleeping. ( I lah tu... terpaksa ... but now tak lagi .... ) There is more to a life. You need time to socialize, entertainment, exercises, and relaxation. Don't make your life meaningless.
  4. A person who sits in office still late is not a HARDWORKING person. He is a FOOL who is does not know how to manage work within the stipulated time. Besides, he is LOSER in life who does not have personal or social life. ( PERGHHH !!! statement KEJAM !!! boleh NANGIS kalau BOSS yg suka suruh anak buah balik lewat mlm baca ... )
  5. You did not study hard and struggle in the life to be a machine and live a meaningless life. ~ betol3 !!!
  6. Interest of a client is not more important than your FAMILY. ~ habis MADU SEPAH dibuang
  7. So, leaving office on time more productivity, good social life & good family relationship.
So plan your work. Leave office on time. Then u're smart.

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...