Wednesday, February 23, 2011

Ray of Sun


Photo taken from Vivere Skyline Restaurant & Bar @ 31st floor during breakfast. Tapi tak jadi nak makan coz kat situ diorang ade serve pork. Was2..so tabley mkn..

Ray ni original punye ray ye. Bukan yg dibuat2 @ diedit2 ye. Tapi macam best je laut tu.


Filinvest Corporate City, Alabang,
Muntinlupa City Philippines


Dress Code:
Casual Attire is permissible.
No Sleeveless Shirt (for men) and Slippers allowed.

Siap ade dress code bagai kalau nak makan kat situ. What a boring life kalau kene protokol2 sgt ni. Tak dpt nak bayangkan.



Monday, February 21, 2011

I'm Home...wink2..


Yeay!!!

Hujan emas di negeri org..
Hujan batu di negeri sendiri..
Dua2 akanku redah..
Kalau dah lama sgt merasa hujan batu I nk ke negeri yg ade hujan emas pulak czo nak kutip emas tu bebyk..

Finally i'm home..
After 4 days tak jumpe nasik!!!
Still alive!!!
Gile..

Ok je..xkesah pun..as long as ade fruits, biscuits, cekelat..
Tapi ade perasaan pelik..rasa nak mkn something tp xtau nak mkn ape..~erkkk~nasik lah tu kot~ngeee~


Cahaya


Uuuhhh!!!
Kamu sgt comel..
First time we met..
I terus snap..
Hehe..


My neighbour's pet..
Cahaya nama dia..
Comel kan..
 Geram2..

Sunday, February 13, 2011

DIY Hantaran Perkahwinan


Mum: Bile nak mule ni..dah lambat dh ni..nnt x smpt..
Me: Alaa..mak ni..sabaq la..smptla..asyik x smpt..x smpt..x smpt..mak tau x ckp mak tu doa tau..(bengang dlm hati)

Weekend full with xtvt menggubah hantaran...start jgk nnt kene bebel lg..dahla nx week xde..
Tapi x siap2 lagi sampai sekarang..
Buat sorg2..dua2 belah pihak pulak tu kene buatkan..
Luckily brg2 sume dah prepare by B&B2B..just guna je ape yg ade + topup cket2 ape yg x cukup..



Contoh2 dah byk tengok dlm Majalah Pengantin..
Ok lah tu..jadilah jgk..simple2 je..even br 1st time menggubah..hehe  puji diri sendiri sblm org kutuk~naik lif je..
Sblm2  ni just tlg2 my cousin je..
Tapi still ade bakul yg kosong..tak reti weh nak gubah..skrg ni just ltk bodo2 je brg dlm bakul tu..

Tengok sendiri mcm x puas hati ade jgk..bile org kate cantek rase bengang, eh? diorg ni menyindir ke ape? huh! tak paham dgn diri sendiri & org sekeliling..erm..tgk intonasi depa jgk kan..ade yg ikhlas & ade yg mcm x ikhlas (jeles lah tu~x reti buat)..
Pekakkan telinge je..comment yg membina i amek buat guide..

Apa2 pun.....
Cik Alina...help me plsssssss..

Ps: ade lg bende yg nak kene buat..(I lagi)


Friday, February 11, 2011

Eyes On Melaka - Make New Friend


Goyang2..
Marilah bergoyang..


 
 Eyes On Melaka




 erkkk!!! spe sebelah Ida tu? nampak mesra kan? dpt member baru..


Sebelum balik pekena Char Kuew Teow warung tepi2 sungai tu..
Tak se'kaw' char kuew teow Penang..

Tgh ddk mkn, tetibe dgr bunyi..cari2..whhh..rupa2nye ade 2 org budak tgh terbang..diorang naik flying fox cross Sungai Melaka tu memalam bute..time tu about 11.30pm..

Tetibe hati teringin nak try..ermm..tp tu utk bebudak je kot..


Monday, February 7, 2011

Spender Londeh


Alhamdulillah. Akhirnya siap jugak langsir yg direquest by my mum. Haha. Jahit bila mood dtg. Alamatnya sampai bile pun tak siap. Hehe. Itupun dah diketuk baru nak start.


~langsir tingkap~ropol2 bagai~lapis2 bagai~ikutkan hati takde I nak buat lapis2 tu~nak buat mcm mana dah taste org dolu2~my mum lah tu~ikutkan ajele~kalau tak ikut nnt jadi anak durhaka~


Tapi langsir di sliding door setelah digantung2...

Mum: Eh, mak tengok langsir tu  dah rupanye mcm spender londeh yg dah kembang getah je ~ketawa~

Adik 2: ketawa

Adik 3: ketawa

Adik 4: ketawa

Adik 5: ketawa~takpe..lepas ni boleh design spender pulak

Adik 6: ketawa

Adik 7: ketawa

F BIL: ~ketawa~ takpe spender saya pun dah nak abis nnt boleh ambik + pakai yg dekat langsir tu

Abah: ketawa

Me: tak tentu arah :( :D  :(  :D ~dlm hati~ i dah tlg jahitkan ok lah tu~


Langsir tu dah tak berapa nak melengkuk2 coz dah jadi agak narrow~kurus2 gitu. Memprotes + tak brp nak ikhlas coz kene paksa jahit langsir. Takmo tunjuk sini. Malu.....


Air Pancut Berirama di Sungai Melaka


Rabu last week pergi jenjalan (nite walk) dgn Ida along Sungai Melaka konon2 nak amek gambar Eyes On Melaka. Hehe. From 9.00 pm til 12.00 am. At that nite rasa macam aman & damai + tenang je. Tak bising2 pun. Bak kata Ida Chinese takde coz depa dok berkumpul makan besar mlm tu (esoknye Chinese New Year).

Tapi ade yg lebih menarik my interest kat sana which is Air Pancut Berirama. Dok tgh jalan2 tepi Sungai Melaka tu tetibe terpandang Air Pancut Berirama ni. So kitorang pun pergi ke tempat yg dimaksudkan.



Sebelum2 ni just tengok dari dlm kereta je kalau lalu2 @ area Jalan Munsyi Abdullah & Jalan Hang Tuah tu & dua kali tengok dari atas boat Sungai Melaka (boat berhenti dkt dgn Air Pancut Berirama tu dua minit je~so tengok Air Pancut Berirama sambil goyang2 dlm boat atas Sungai Melaka).



Jakun & terpegun jugak I bile tengok Air Pancut ni mengalahkan budak kecik. Time lagu2 rancak rasa mcm nak berjoget je. Time lagu2 sedih yg keluar boleh nangis teresak2 dibuatnye.


FYI:

Irama dondang sayang serta lagu-lagu rakyat masyarakat Cina dan India yang mengiringi corak semburan Air Pancut Berirama yg menunjukkan 1Malaysia (diilhamkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak).

Pancutan tertinggi Air Pancut Berirama ni adalah 14.4 m + ada lebih 10 corak semburan mengikut irama lagu.


Sunday, February 6, 2011

Kerana Beberapa Ketul Bata


Busuk gile..
Yuck! Yuck! Yuck!
Baruku tahu perangai sebenar neighbor sebelah rumah ni..



Neighbor sebelah rumah ni buat kuih utk jualan..
Ade jugaklah dia bagi kitorang a.k.a neighbor next door ni..
Wahhh! baiknye aunty sebelah ni..
Puji2 melangit lagi I kat dia even I kalau jpe dia senyum2 aje..

Tapi pada suatu hari di pagi hari..Pagi semalam la..
My future BIL tolong2 kemas kat depan rumah..
Dia pun dgn semangat ambik bata kat depan rumah. Dia ingat bata tu rumah kitorang yang punya. Dia pun ape lagi dengan tak malunya & bangganya dia mengambil bata tu membuat alas pasu bunga.

Waktu tengah hari terik sedang kitorang lepak2 dalam rumah pekena cendol Cik Wahab yy terasa lemak manisnya, tiba-tiba my sis yg sedang ddk di sliding door ditegur dgn kerasnya oleh aunty sebelah rumah..

Aunty: Hey! ade ambik batu kat situ ke?
My sis: Terpinga2..then tanya kitorang yg kat dlm rumah.
Dlm rumah: dia tanya dia..dia tanya dia..then future BIL kata dia yg ambik.

My sis: A'ah.
Aunty: Geleng2 kepala (muka macam &*%$#). Terus pergi.

Korang tau ape maksud aunty tu dgn geleng2 kepala + muka yg macam @*%^& tu?
Mesti dia kata kitorang mencuri bata dia lah tu. Macam ni ke perangai neighbor sebelah? Betul tak?

Euww..Sangat tak berkenan dgn the way dia tegur.
Dengan takde salam, cakap kuat2 macam nak bagi tau satu taman ni kitorang dah curi bata dia.

Kalau nak bagitau yg kitorang dah ambik bata dia tu bagitau la cara elok2.

Cakaplah bata tu bata dia. Dia beli mahal2. Nanti pulangkan balik kalau dah sudah guna.

Cettt!!! Tetibe cendol yg kitorang makan jadi tak sedap!!!

Saturday, February 5, 2011

Dah Sampai Kelantan (Sepatutnya)


Huhu..
Sepatutnya I dah berada di Kelantan @ this time..
Tetapi malang tidak berbau..
Semalam I rasa tak sedap hati & badan..
Terasa nak demam, lelangit sakit + hidung dah berair + badan rasa panas + tak cukup tidur + buku lali bengkak balik (sakit pulak)..
Since membayangkan my situation yg berada dlm bus yg sejuk itu selama 12 jam. Rasa tak sanggup + takut makin bertambah demam.
So terpaksalah I meng'cancel'kan my hasrat to jln2 ke Kelantan even I dah beli ticket bas.
Tak syioklah nak berjalan kalau demam. Tak syiok berjalan kalau demam ok lagi. Takut sampai menyusahkan family depa bertiga ni pulak nanti.
Takpelah..next time ye mama, yah, zue..


..ticket yg sudah diburntkan oleh I..

Friday, February 4, 2011

DIY Bunga Mini Pelamin


Seharian di hari Khamis menggubah bunga utk mini pelamin nikah my sis..
Dua pasu..


..proses2 menggubah..

SMKKT Girls Gathering (Part II)


Date: 29 January 2011
Venue: Wangsa Walk
Time: 11.00 am - 7.00 pm

Attendees: 
  1. Zarena Ikbal
  2. Sabariah Rani
  3. Noor Shafarina Faharudin
  4. Saidatul Yusdiana
  5. Rozlinda Ali
  6. Noor Fariza Hasini
  7. Maizatul Amla Abd Hadi 
  8. Afraliza Yusof

Bertolak dr Masjid Tanah dgn Fariza dlm pukul 8.00 am gitu. Isi mimyak & post surat dulu. Then repitan bermula.

Sampai ke Tol Sungai Besi about 9.00 am. Fuhhh..lajukan..Ermmm..jgn pandang I sebelah mata tau. Pergi breakfast di McD sambil2 tunggu Saidatul Yusdiana dr Seremban & Sabariah Rani utk fetch kitorang.

Janji pukul 10.00 am, memandangkan kitorang dah tersampai awal 1 hr, so kitorang borak2 sampai bosan & kering bibir.

Then Yus & adiknya sampai. Kitorang dah tak berjumpa since Form 3 lagi. So dah 13 yrs yea tak ketemu. Borak2 lagi. Kali ni bibir hampir2 merekah. Tak kisahlah.


..bersama 2 org vacalists..yg lain2 tumpang glamour je..



 ..dgn sape2 pun I ttp kemetot..bilelah I boleh setaraf dgn depa semua ni..


Sab sampai terus bergerak ke Wangsa Walk. Sampai di Wangsa Walk lepak2 @ Wangsa Bowl sambil2 tunggu yg lain sampai. Lepas semua dah sampai kitorang pergi berkaraoke dulu di Superstar since queue di bowling tu lama sgt nak tunggu.

 
  ..Rozlinda + Fariza + Shafarina..

Lepas berkaraoke sakan kitorang pergi memenuhkan tank memasing yg dah kosong ni di BBQ Chicken. Best makanan dekat situ. Licin semua.


..sedap..sampai ade org yg tambah order..


Then pergi main bowling pulak. Hehe. Kali ni takde urmphhh la. Aim longkang je dari awal sampai abis. Nyampah. Nyampah. Nyampah. Jatuh my reputasi di sini. Ohhh nooooo...

Then lepak2 lagi sambil2 tunggu mereka yg bersolat. Dalam pukul 8.00 pm bertolak ke destinasi masing2. Sampai Melaka dlm pukul 10.00 pm. Siap sesat lagi ke Shah Alam. Kalau tak sesat maybe dlm kol 9.00 pm dah sampai  Melaka. Hehe. Tau2 je lah sape yg drive. Tak sah kalau tak sesat.

Alhamdulillah gathering berjaya + selamat pergi & balik on time. Hehe.

Seronoknye mereka2 itu. Singkat sangat masa (sokmo).
Hope dpt jumpa lagi nx time..


Ps: Next time buat @ Melaka pulak..


Thursday, February 3, 2011

Gong Xi Fa Cai


Xin Nian Kuai Le!!
Gong Xi Fa Cai!!

Teringin nak makan Yee Sang..
Hehehehehe..

SMKKT Girls Gathering (Part I)


An Hour from Melaka to toll Sg Besi

Bertolak dlm kol 8am..
Tup2 dah sampai tol Sg Besi @ 9am..
Sejam je???
Nampak nau la I excited nak jumpa member2 lama.. 
Agak pelik..

Sebelum2 ni nak dekat 2 jam jugak..
I pun tak percaya..
Tak rasa pun yg I drive laju..
Kelajuan macam yg sebelum2 ni jugak..
Ramai je yg overtake I..

Senin check saman online (tny website from Hasrina)..
Fuhhh..syukur takde..
Ingatkan berderet2 saman yg keluar..
Berdebar2 takut ade saman..kat mana pulak la nak cekau duit byr saman..

Wednesday, February 2, 2011

No Cantik (Coincident)


Terperasan milage kete adalah 20202 time nak pergi keje Isnin lepas on 31 January 2011..


..bukti..
..20202..


And @ that time I dah terlewat nak pergi keje..
Suppose 7.20 am dah bertolak..
Then ape lagi merempitlah I & selamat sampai office dalam pukul 8.01 am..
Hehe..nasib baik tak guna punch card..


Q&A (tagged by Alina)


Bosan2 bolehlah buat..


1. What brand of shirt are you wearing?
cap ayam..

2. Would you kiss anyone on your top friends list?
yes..if they allow..

3 .How many people on your top friends do you know in real life?
alot..

4. How many kids do you want to have?
kene discuss dgn hubby dulu..

5. Do you have a good relationship with your parents?
gaduh sokmo..

6.Do you wanna change your name?
for what reason?

7. What did you do for your last birthday?
celebrate 2x..

8.What time did you wake up today?
7.05 am..

9. What were you doing at midnight last night?
fetch my sis from work..

10. Name something you CANNOT wait to do?
KEJUMA..

11. Last time you saw your dad?
ade dpn mate je ni..

12. What is one thing you wish you could change about your life?
can't tell anybody..

13. Have you ever talked to Tom?
yes..in a dream..

14. last thing you ate?
biskut gula..

15. What's your favorite month?
march..

16. Least favorite month?
nope..

17. Are you in a relationship?
yes..i'm not sebatang kara..

18. Who's getting on your nerves right now?
nobody..

19. Most visited webpage?
facebook, twitter, blogger..

20. Last person to make you sad?
Kak Ija..but she wanna help..

21. Would you help your best friend fight if he/ she is losing?
depend on situation..

22. coke or pepsi?
warm water..

23. Have you been kissed by anyone in the last week?
yes..andrian & andhika..


nak tag: ida, norma, dila, ena, shafa, k.eita
yg lain2 pun boleh..sudi2kanlah diri sendiri..


Tuesday, February 1, 2011

Aku Dinodai Datuk


Ohhh!!! Tidak!!!

Kuku ibu jari kakiku..

Dah macam kuku mawas..

Hitam!!!

Lebam!!!

Yuck!!!

Buruk!!! Buruk!!! Buruk!!!


..tidak kupinta lahir ke dunia..tidak kuduga cacat begini..
...lalalalala..


Semuanya gara2 penangan Gunung Datuk last 2 week..

Darah beku..

Bilakah ianya akan berakhir?

Atau mungkinkah selama2nye begini..

Kini aku pasrah dgn segalanya..

Lalalalala..


Sebelum ni nyut nyut nyut sakit..

Tapi skrg nyut nyut nyut gatal..


Hehehehehe..


ps: bukan cagu ye..


Kasih Gunung Datuk (Part II)

 
Cont'd from previous entry . . .
Almost a week x update blog..
Sgt bz dgn ape tah i pun tatau + malas ===> no idea nak menulis..

Entry kali ni tak boleh nak sumpah2 dah..
Coz terasa nak pergi lagi..


..hampir ke puncak..rilex2 sekejap..amik mood nak panjat tangga besi yg 90 degree..cettt..Asmawati tak naik pun (gayat)..so jadi photographer time kitorang panjat2..


..panjat bongkah batu yg besar2..gayat..control2..penulis tiada dlm gambar..kalau tak betul2 ni boleh terlentang ke belakang dgn tangga2 tu sekali..
..picture credit to Asmawati..


..baru lepas tangga yg pertama..kene panjat lagi tangga yg kat belakang tu baru sampai ke puncak..


..yeay..finally..sampai ke puncak with Fatimah & Masyarah..gayat..


..dah turun..sgt release..taktau lagi time ni azab utk turun pulak macam mana..

Lepas turun rasa menyesal gila2..janji dgn sepenuh hati takmau naik lagi dah lepas ni (serious ni)..

Tapi..
Sekarang..
Aku merinduimu Datuk!!!
Terngiang2 lambaian Datuk!!!
Apekah?
Normalkah?

Ps: As, Syer, Timah adakah u all rasa ape yg I rasa?

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...