Followers

Saturday, November 7, 2015

Mata Kena Ketumbit

Ohhh emmm geee
My eye kena ketumbit!!!
Manade i skodeng orang!!!
This is my 1st time kena ketumbit ni
How come???
Tak selesa jugak rupanya...
Ade rasa sakit2 or sengal2 time nak kelip2 mata..
Ketumbitnya kena dekat mata bawah
Tapi sakit nye sampai kelopak mata belah atas
Sakit time nak kelip2 mata je la...

Selepas 3 ke 4 hari...
Ketumbit tak mature lagi tetiba boleh pulak dia migrate ke kelopak mata sebelah atas

Friday, August 14, 2015

Happy Lefthanders' Day

Selamat Hari Kidal Sedunia to me and anyone yg lefthanded. Rasa very the special pulak coz ada hari tangan kiri sedunia.

Hari tangan kanan sedunia? Ko hado?

Wednesday, January 7, 2015

Wishlist 2014 (Recap)

Dah masuk tahun baru.
Ramai yang dah berazam itu dan ini.
Saya takde berazam nak itu ini coz azam tu macam by hook by crook saya kena capai jugak on that year.
Saya cuma ada wishlist.
Sebelum tu saya nak buat recap wishlist tahun 2014.

  1. Rumah – done (got the key)
  2. Grade Master – (TL la pulak coz tak boleh nak coop dengan kerja)
  3. Transfer IEM member from student ke graduate - done
  4. Travel abroad (once a year) – tak travel mana2 pun coz tahun yang tak berapa memberangsangkan
  5. Lum sump bayar PTPTN – tak abis lagi still bayar bulan2 - kalau dapat durian runtuh (berangan je – orang kaya bolehlah lum sump dan dapat keistimewaan discount 20% tu)
  6. Belajar menunggang kuda – done *wink2* now saya dah berani naik kuda - Alhamdulillah
  7. Belajar swimming – sambung lesson yang tergendala since 2003 – tak kesampaian lagi
  8. Belajar memanah – tak sempat just sempat servey2 tempat je.
  9. Kawen on December since 2009 tapi sampai sekarang tak kawen2 lagi – jodoh tak sampai lagi
Alamak..
Dalam 9 wishlist kat atas ni just 3 je yang tercapai..
Cincailah..

Sunday, January 4, 2015

Expedisi Gunung Bunga Buah Part 1

Adeh! Adeh! Adeh!
Jalan mcm robot...
Sakit betis, sakit paha, sakit lengan....
Penangan Gunung Bunga Buah...

02/02/2013
Seperti yang diplan & as training for Mount Kinabalu...
Kehadiran adalah wajib bagi peserta (paksa rela)...
So nak tak nak kena pergi gak...
Gagahkan diri bangun awal on Saturday...

Pagi2 tu gerak ke McD Taman Melati dgn Intan...
Tunggu Sis Anida & Ori...
Car pool di sana (I'm the driver)...

Dekat pukul 7.00am we all gerak ke Genting...
Sampai dekat Hotel Seri Malaysia Genting Highland...
Turun kereta pakai anti mosquitoes dkt kaki & tangan...
*sebenarnya saya takut pacat je*

Ada yg dah sampai & ada yg x smpai lagi...
So...kenalah berkumpul dkt kedai mamak sebelah hotel tu sambil breakfast sambil tunggu yg lain sampai...

Starting...berjalan sampai sini pun dah mengah

Rock Garden

Dekat Rock Garden nilah boleh nampak Genting Highlands dgn jelas...

Psst: Rindunya nak pergi hiking...

Saturday, January 3, 2015

Expedisi Gunung Bunga Buah Part 2


Finally...sampai ke puncak...orang pertengahan

Lunch time

Time Flies (From 2013 to 2015)

It was almost more than a year I left this blog...
See...
How bzzzz am I...
This May genap 3 tahun saya bekerja dalam satu company...
Its time to leave if ...