Followers

Friday, August 14, 2015

Happy Lefthanders' Day

Selamat Hari Kidal Sedunia to me and anyone yg lefthanded. Rasa very the special pulak coz ada hari tangan kiri sedunia.

Hari tangan kanan sedunia? Ko hado?

Thursday, January 8, 2015

Wishlist 2015

Tahun ni tinggal 7 wishlist. 3 dah tercapai last year. tambah satu lagi wishlist yang ke 3.
  1. Grade Master – by hook by crook kena grade jugak (just tinggal writing)
  2. Kawen on December (since 2009 tapi sampai sekarang tak kawen2 lagi – kita tengok tahun ni pulak)
  3. Get promoted kerja – kalau tak dapat jugak kena berhijrah ke tempat yang ada better offer especially kena naik gaji coz tanggungan sudah bertambah coz wishlist 2014 item no 1 sudah terlaksana – it’s time for me to move on
  4. Travel abroad (once a year)
  5. Lum sump bayar PTPTN – berangan je – nak cekau duit dekat mana pun tak tau
  6. Belajar swimming – sambung lesson yang tergendala since 2003
  7. Belajar memanah.


Hope wishlist 1 to 3 tu tercapai by this year jugak. Insyaallah. Amin…

Wednesday, January 7, 2015

Wishlist 2014 (Recap)

Dah masuk tahun baru.
Ramai yang dah berazam itu dan ini.
Saya takde berazam nak itu ini coz azam tu macam by hook by crook saya kena capai jugak on that year.
Saya cuma ada wishlist.
Sebelum tu saya nak buat recap wishlist tahun 2014.

  1. Rumah – done (got the key)
  2. Grade Master – (TL la pulak coz tak boleh nak coop dengan kerja)
  3. Transfer IEM member from student ke graduate - done
  4. Travel abroad (once a year) – tak travel mana2 pun coz tahun yang tak berapa memberangsangkan
  5. Lum sump bayar PTPTN – tak abis lagi still bayar bulan2 - kalau dapat durian runtuh (berangan je – orang kaya bolehlah lum sump dan dapat keistimewaan discount 20% tu)
  6. Belajar menunggang kuda – done *wink2* now saya dah berani naik kuda - Alhamdulillah
  7. Belajar swimming – sambung lesson yang tergendala since 2003 – tak kesampaian lagi
  8. Belajar memanah – tak sempat just sempat servey2 tempat je.
  9. Kawen on December since 2009 tapi sampai sekarang tak kawen2 lagi – jodoh tak sampai lagi
Alamak..
Dalam 9 wishlist kat atas ni just 3 je yang tercapai..
Cincailah..