Sunday, August 26, 2012

Beryl's Chocolate & Confectionery Sdn. Bhd.

A week before Raya we all ke Beryl's Chocolate & Confectionery Sdn. Bhd. di Bandar Baru Bangi. Actually we all ternampak banner tentang Sale untuk Aidilfitri 2012 dekat choc factory tu masa pergi ambil tong gas dekat Anis' bro di UNITEN. So, we all always ingat datenya. Mana boleh lupa since we all ni adalah choc lover.

banner in front of the factory

masing2 dengan chocolate untuk juadah hari raya

mine

Masing2 berabis more than hundred. Kalau tak disekat2 mau abis satu kilang tu.

p/s: ada orang tu pergi sampai 2x...

Saturday, August 25, 2012

Cakap Tak Serupa Bikin

Macam ni lah hidup menyewa rumah orang.
Owner janji lain then buat lain.
Kata nak cement at last pergi tanam rumput carpet.
Tanam rumput carpet tu pun macam orang yang tak tau apa2. Budak tadika pun tau kot nak tanam macam mana.
Setakat lima keping rumput carpet tu berjanggutlah kitorang nak tunggu rumput tu bercantum.
Buat kerja ikut dan je.

Rumput carpet dah nampak macam dalam kandang lembu

Berbulu mata tengok!

Lake Valley BTHO

Aktiviti sebelum Ramadhan
Release mind sekejap dekat Lake Valley Bandar Tun Hussein Onn
Pose with En. Din

Ramai yang berjogging dan feeding ikan. Lake Valley ni banyak ikan talapia and ikan carp/koi.

Pose lagi sebelum balik office

Sambung kerja balik lepas bagi ikan makanan

Monday, August 13, 2012

Bazaar Ramadhan BTHO

Since berpuasa ni, Bazaar Ramadhan Bandar Tun Hussein Onn ni je yang sempat I pergi. Masa awal2 puasa dulu je excited nak pergi. Then sekarang ni jarang2 pergi ke sana. Boring. Hari2 mengadap benda yang sama je.

Mujur housemates rajin memasak. Jimat sikit. Tadelah membazir.

Bazaar Ramadhan BTHO

Bzaar Ramadhan dekat dengan Carrefour, PappaRich, Domino's, Bangi Kopitiam, Pizza Hut. Rasanya ramai  yang tertarik nak ke tempat2 sekeliling bazaar tu je. Ngeh2.

Homemade Yong Tau Fu

Actually Yong Tau Fu ni kitorang buat sebelum puasa lagi + sebelum berpindah ke rumah sewa baru. Kuah Yong Tau Fu ni sedap. Anis yang bawak dari kampung dia, Perak.

Lepas office je kitorang terus ke Giant Cheras. Beli bahan2 yang patut.

Ingredient

Final presentation

Kuah dia sedap gila. Ada yang kirim bila Anis balik kampung. Tapi tak dapat2 sampai sekarang. Mesti dia dah lupa. Tak dengar kabar pun. Cehhhh!!!

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...