Followers

Tuesday, April 12, 2011

Ada Ulat disebalik Kuew Teow

Grrrrr . . .
Geram!!!  Geram!!! Geram!!!
Tension!!! Tension!!! Tension!!!

Semalam pergi lunch with Alina & Adila @ hawker stall Alor Gajah.
Selalu mkn yg dkt bahagian depan je. Tapi kali ni nak try yg bahagian belakang pulak. Alina & Adila mkn nasi berlauk. I Order kuew teow & air limau suam.

Tak lama lps tu air pun sampai. Air yg sgt panas. I order air suam, okey. Tapi bagi air yg panas gila. Lama lah I tggu Kuew Teow. Depa dua org dah nak abis ½ pinggan dah tapi Kuew Teow I tak sampai2.

Sampai2 je Kuew Teow tgk2 sayur dia kuning. Then dah nak abis mkn jpe serangga yg agak besar. Hilang selera coz bengang dgn serve yg lembab, air yg panas. Patutlah rak ramai customer.

Patutlah my mum always said that mkn luaq bknnya bersih. Cara2 diorang prepare the food. Tgk la dapur depa. Longkang2 blkg dapur, lantai, dinding & sink dia. Gile berlumut (hitam & hijau ~ dah mcm jamban yg tak pernah cuci). Yuck!!! geli geleman.

I tak kisah. Belasah je asal sedap. As long as I tak pergi menjengah ke tempat2 yg sebegitu. Hehe. Kalau I pergi tgk alamatnye mmg takkan mkn luar la I ni.

Mmg tak dinafikan msk sendiri mmg terjaga tahap kebersihannya. Tapi org yg berkerjaya mcm I ni mana mampu nak masak tetiap hari. Pergi pagi balik ptg. Mmg mkn luar/bungkus gamaknya.

Kedai yg dimaksudkan adalah 2nd kedai dr temporary  bus stand Alor Gajah. Yang bhgn blkg ye.


did u see what i see?

22 comments:

.: iEyLa :. said...

erkkk..hilang trus selera nak makan klu tgk bnde camni..
x complaint ke sis??

-hanyaaku- said...

perencah tambahan tu.. penambah rasa.. hehee

SiLabiLabi said...

wow..memang terbaik!

takpe..len kali jgn makan dekat sane dah..

Pendedahan Exclusive : Ahli Politik Kantoi
India ini kutuk MELAYU.!
BlogSHOP : Frollic Shoe MURAH GILER

eEyDa_sUe said...

eeewwww geli nyer....
blacklist kedai tuh...

Hasrina Ena said...

haha. apa rasa ada perencah tambahan babe...

eEyDa_sUe said...

tu yg lmbt siap tuh...penat p crk perisa tmbhan tu..hikhik~!!

NoRMa aZurA iSMaiL said...

yuckkkk...baru pagi tadi makan key teow..loya tekak den..

LadyRye said...

takpaa..

protein

Hasrina Ena said...

protein ulat. agak2 boleh awet muda dak?

ardinihumaira said...

uiskkkk jangan makan...!

mediyla said...

isk..isk..saye rase loya bila sekali lagi melihat ulat itu.. -__-

Afraliza Yusof said...

iEyLa: tak pun..i know we hv rite tp mls nak kecoh2..biar jelah..

Afraliza Yusof said...

hanyaaku: yer mmg..

Afraliza Yusof said...

SiLabiLabi: mmg x mkn pun kat sini dah..

Afraliza Yusof said...

ida: dah blacklist pun..org pun x rmai yg mkn kat kedai ni..

Afraliza Yusof said...

asz: belasah je! dah lapar! ble jpe terus x mkn!

Afraliza Yusof said...

ida: pandai2 je..cari kat celah2 gobok! yuck!

Afraliza Yusof said...

zue: haha..seb baik dah perabih!

Afraliza Yusof said...

LadyRye: yer...

Afraliza Yusof said...

asz: boleh kot! trylah mkn sebulan!

Afraliza Yusof said...

ardinihumaira: mkn separuh dah! takpa tak tau..

Afraliza Yusof said...

dila: uiksss! thn! jgn muntah dpn lappy!