Tuesday, April 12, 2011

Gunung Angsi . . . wink2 . . .


Sangat menguji fizikal & mental (I aje) . . .

Once again . . .
Hiking yg tdk dirancang . . .
Dah lama tau pasal nak hike Gunung Angsi ni from Masyarah . . .
Dah mark at calendar . . .
The day before dah cancelkan nak hike Gunung Angsi ni . . .
Seriously mmg takmau pergi . . .


Some of the reasons:
  • Takdak kasut (dah lunyai dinodai Datuk) . . .
  • Malas tapi mau . . . hikhikhik . . .
  • Sayang kuku . . .


YM dgn Masyarah tgh hari the day before . . . katanye nnt mlm dia confirmlan nak pergi ke idak . . .
Malam tu Syer confirmkan yg dia pergi.
Bila Syer confirmkan then I pun iakan je (teruja jgk nak pergi sebenarnya).

Bangun pagi2 tu barulah I terkial2 cari kasut, cari towel, seluar, baju spare. So pergi beli air & roti. Mkn sikit.

My 1st time to Ulu Bendul . . .
Nasib baik ondaway dpt direction from Syer. Kalau tak of course la I’ll lost.
Sampai sana je register & stretching. Stretching I yg tak berapa nak stretch.

Start @ 8.45 am. Masa  naik tu melalui tepi2 sungai. Best & sejuk & nyaman. Dgr bunyi air mengalir yg sgt deras & menghempas batu. Dlm perjalanan tu kena cross some streams. Air dia gila sejuk & segar.

Mula2 dkt tgh2 then terkebelakang la pulak. Akak dah tak laratlah. Sampailah ke atas kat blkg jelah memanjang.
Jln seminit benti . . . jln seminit benti . . . haha  . . . itulah I . . . It's ok la at least sampai jgk about 1.00 pm . . . Layan gambaq ye . . .


 ~view from the peak~


The best lempeng & sambal ikan bilis ever
Sdp gila . . . maybe atas faktor2 kelaparan . . . tapi tak larat nak mkn . . .


 
Ade gak kene panjat2 guna tali . . . gerun . . .


 
. . . finally . . . on the peak with Masyarah & Asmawati . . .
. . . gambar beramai2 @ camera org lain . . .


Sampai bwh about 5.30 pm . . .
Mandi2 . . . solat2 . . . then balik . . . yihawww . . . nak golek2 . . . nak baring2 . . . nak tido . . .
ZZZ . . .



P/S:
  • Owh . . . I baru teringat yg I lupa nak byr balik RM5 pada siapa yg mendahulukan registration fee utk naik gunung. Claim please.
  • Kali kedua naik gunung menyesal jgk tapi bile dah sampai rumah still nak naik lagi. Bencilah. Tak suke.


2 comments:

Hasrina Ena said...

bila i nk hiking gunung ne? bukit pn dah separuh nyawaku

afraliza said...

Hasrina Ena: haha..tatau la bile..I pun baru 2 gng yg x smpai 1000m pun dah nak tercabut nyawa..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...