Tuesday, April 12, 2011

Gunung Angsi . . . wink2 . . .


Sangat menguji fizikal & mental (I aje) . . .

Once again . . .
Hiking yg tdk dirancang . . .
Dah lama tau pasal nak hike Gunung Angsi ni from Masyarah . . .
Dah mark at calendar . . .
The day before dah cancelkan nak hike Gunung Angsi ni . . .
Seriously mmg takmau pergi . . .


Some of the reasons:
  • Takdak kasut (dah lunyai dinodai Datuk) . . .
  • Malas tapi mau . . . hikhikhik . . .
  • Sayang kuku . . .


YM dgn Masyarah tgh hari the day before . . . katanye nnt mlm dia confirmlan nak pergi ke idak . . .
Malam tu Syer confirmkan yg dia pergi.
Bila Syer confirmkan then I pun iakan je (teruja jgk nak pergi sebenarnya).

Bangun pagi2 tu barulah I terkial2 cari kasut, cari towel, seluar, baju spare. So pergi beli air & roti. Mkn sikit.

My 1st time to Ulu Bendul . . .
Nasib baik ondaway dpt direction from Syer. Kalau tak of course la I’ll lost.
Sampai sana je register & stretching. Stretching I yg tak berapa nak stretch.

Start @ 8.45 am. Masa  naik tu melalui tepi2 sungai. Best & sejuk & nyaman. Dgr bunyi air mengalir yg sgt deras & menghempas batu. Dlm perjalanan tu kena cross some streams. Air dia gila sejuk & segar.

Mula2 dkt tgh2 then terkebelakang la pulak. Akak dah tak laratlah. Sampailah ke atas kat blkg jelah memanjang.
Jln seminit benti . . . jln seminit benti . . . haha  . . . itulah I . . . It's ok la at least sampai jgk about 1.00 pm . . . Layan gambaq ye . . .


 ~view from the peak~


The best lempeng & sambal ikan bilis ever
Sdp gila . . . maybe atas faktor2 kelaparan . . . tapi tak larat nak mkn . . .


 
Ade gak kene panjat2 guna tali . . . gerun . . .


 
. . . finally . . . on the peak with Masyarah & Asmawati . . .
. . . gambar beramai2 @ camera org lain . . .


Sampai bwh about 5.30 pm . . .
Mandi2 . . . solat2 . . . then balik . . . yihawww . . . nak golek2 . . . nak baring2 . . . nak tido . . .
ZZZ . . .



P/S:
  • Owh . . . I baru teringat yg I lupa nak byr balik RM5 pada siapa yg mendahulukan registration fee utk naik gunung. Claim please.
  • Kali kedua naik gunung menyesal jgk tapi bile dah sampai rumah still nak naik lagi. Bencilah. Tak suke.


2 comments:

Hasrina Ena said...

bila i nk hiking gunung ne? bukit pn dah separuh nyawaku

afraliza said...

Hasrina Ena: haha..tatau la bile..I pun baru 2 gng yg x smpai 1000m pun dah nak tercabut nyawa..

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...