Monday, April 4, 2011

Your Car is Not My Car


Kazen: Za, bile ko nak beli kete?

Za: *erkkk? I dah pkai kete la...more than a yr dah* dlm hati je~mls layan~nak dgr ape yg dia nak cakap after this~

Kazen: Beli HONDA la..harga baru 200K++. Tak payah beli local car. Imported car lagi bagus. Sama je. Harga mahal tapi interest ciput. Boleh dpt smpai 1.8%. Kalau beli kete Malaysia interest tinggi.

Za: *senyap lagi + senyuman manis + menjeling dlm hati~elehhh...nak cakap kete Malaysia tak bagus la tu...mls layan*


Ermmm.. Za is Malaysian maaa.. kete yg Za mampu beli adalah kete Malaysia. Pakai kete Malaysia pun dpt gak bergerak. Boleh gak sumbat all Za's family satu kete. Ape ko sebok nak tentukan kete ape yg Za nak pkai. Ko ade byk duit ko belikanlah your children imported car yg ko banggakan sgt tu bila depa besar nanti right after they get their 1st job.

Nak ckap tu tgk dululah keadaan Za tu mcm mana. Baru kje ko dah suruh beli ACCORD. Mcmlah dpt keje je salary Za tu dah 5K-6K? Nak pakai ACCORD bagai. Ape kes? Kalau MAK BAPAK Za tu org KAYA, everyday cop duit ko bolehlah ckp mcm tu.....


8 comments:

Hasrina Ena said...

waduh pkai gen2 pn kena kutuk///i yg pkai viva ni abes

alina neko said...

mulut org~
biarla dorang nk ckp~
rilek sudah~~

cik tam tetap menawan dihatiku~
opkos takleh lawan squirt ime (walopun cacat sket pintu blakang)~

NoRMa aZurA iSMaiL said...

ntah, kiter punyer duit, sukati kiter la nak beli pew pun

aTy _faRed~ said...

biase lar tu.. tu namenyer cakap bajet bagus...sabar ek.. buat mase ni pakai jer ape yang ader ikut kemampuan.. nanti kalau ade rezki baru beli yang lebih sikit..
saper kater kereta malaysia tak bagus...?? meh ai tunjal sikit kazen u tu...[ngeee][gurau jer]

afraliza said...

Hasrina Ena: biaselah...ayat2 org dengki @ sje2 ckp xde modal 7 nak menyakitkan hati org..

afraliza said...

alina neko: molot org kan..kekadang i pun x sdr jgk..main sdp molot je nak ckp..he3..

afraliza said...

NoRMa aZurA iSMaiL: btol3..asal x menyusahkan org lain sudah..

afraliza said...

aTy _faRed~: ha3..mai2 cni..tlg tunjal2 kazen yg x syg molot tu..

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...