Followers

Friday, April 8, 2011

Baking & Deco Class



Hahahahaha...adehhh...adehhh...adehhh...


26/03/2010 haritu I dah terpergi ke class membaking & mendeco cupcake..

Seriously I telah teracun dgn kesedapan & kecantikan deco2 cupcake yg dibuat oleh my kazen. I pernah asked them to make a class. Depa dah pun bukak class tu. Tapi I dah terpergi dulu then baru tau depa dah bukak class. Huhu...


I pergi ke class Kak Syieda @ Bukit Piatu. Best blajar dgn Kak Syieda ni coz dia x lokek ilmu pun. Byk tips yg Kak Syieda bagi berkenaan dgn membaking & mendeco ni.

Antara yg I belajar adalah membuat adunan cake, buttercream, fondant & gumpaste. From 9.00 am to 5.00 pm. Class dgn Kak Yam & Kak Zatie.


Time menguli fondant tu dia melekat @ tgn. Tapi kenapa Kak Syieda, Kak Yam & Kak Zatie tak melekat @ tgn depa pun...


Tadaaa...
v
v
v
v
v

best jgk menguli2 & menbentuk2 fondant & gumpaste ni



Ohhh tidak !!!!! ... I sudah terjebak !!!!!



8 comments:

ardinihumaira said...

cantiknya.. teringin dni nak balaj wat :)

afraliza said...

tq..p la blajaq..best..mcm men plastesin je..teringat time skolah tadika..

mediyla said...

wahhhhhhhhhhhh bestnye~~~~!!!! buatkan utk kitorang meh~~~ ehehhe

afraliza said...

mediyla: boleh2 meh . . .

Hasrina Ena said...

nk tempah 4 my wed boleh ka. ha4

afraliza said...

Hasrina Ena: of course!!! i'll make it...

Hasrina Ena said...

weeeeeeee

afraliza said...

Hasrina Ena: ;p