Wednesday, April 13, 2011

Kursus Pembuatan Coklat

Saje2 membuang masa yg terluang. I pergi ke Kursus Pembuatan Coklat dkt Kolej Komuniti Jasin. Ajak Ida sekali. I tak paksa dia ye. Tapi dia merela hati nk join sekaki. I ok je. Then dia dtg awal dari I. Ooopppsss!!! Sape yg berkobar2 sebenarnye ni?

I sampai lewat ½ jam. Itu pun dah habis merempit. Bukan sengaja ye. I always punctual. I tak boleh nak bangun awal coz letih panjat Gunung Angsi tak habis lagi.

Dtg2 je tgk ramainya org. I ingat I yg paling lewat. Rupa2nya cikgu pun dtg lewat 2 jam (atas sbb2 yg x dpt dielakkan). Cisss kalau tau boleh I baring2 & tido2 lagi.




 Ida curious ~ tgk cara2 membuat coklat

Ramai sgt. Almost 50 org yg dtg. So kene divide to 2 groups. I tak join sgt. Dah ramai yg volunteer nak buat. I just tgk2 je. Tolong2 isi choc tu dlm mold. Then duduk2. Tak larat nak diri lelama.

coklat yg dah siap ~ sedap


Mode: Kesukaran utk bangun & duduk. So kalau dah duduk tak boleh bangun2 lagi. Kalau dah diri tak boleh duduk2 lagi. Seksaaa…

Ada 3 sessi lagi. Tak tau lagi bila.


4 comments:

ardinihumaira said...

bestnye wat coklat :)

♥MAMASYAZA♥ said...

mak sedara akak pun, rajin gak g kursus masakan kat kolej komuniti ni. balik kursus tu aje, kami yg best, macam2 masakan yg dia cuba kat umah

NoRMa aZurA iSMaiL said...

sedapnyer..nak try

afraliza said...

all: mmg best buat choc ni..pas buat je terus mkn..hak3..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...