Wednesday, June 29, 2011

Bau Atas & Bau Bawah . . . Yuckkk . . .

Why?
Why?
Why?

Dulu problem bau kat atas . . .
Skrg problem bau kat bawah pulak . . .
Aisshhh . . .
Pening weh . . .

Dulu bau ketiak org . . .
Tetiap pagi kene hidu bau tu . . .
Skrg bkn bau ketiak tapi bau kaki (stoking) org pulak . . .
Perghhh!!! bape bln tak basuh . . .
Org lain xde bau ke mcm yg bau ni?
Warghhh!!!
Why must I facing this situation?
Why?
Why?
Why?

Tension!
Tension!
Tension!

Mode: *pengsan* x_x

Tuesday, June 28, 2011

Cari Pasal Lagi



Kenapa lah ko suka sgt cari pasal . . .
Ade je bende yg tak kene . . .
Purposely nak pressure we all la tu . . .
Tak pu nak menyaiko I yg baru ni . . .
Itu tak boleh . . . ini tak boleh . . .
Itu salah . . . ini salah . . .
Andropouse ke ape ko ni?

Aissshhh . . .
I rasa nak menjawab je . . .
Tapi PM pun melayankan aje . . .
Consultant pkg lain pun diam aje . . .
So I pun tak jadi nak lelebey . . .
Takut nnt kate I ni kuang ajaq . . .
Tak pasal2 kene fire nnt . . .
Tak pasal2 nnt lagi byk pasal ko nak buat . . .


Saturday, June 25, 2011

Nightmare . . .



Uishhhh !!!
Menakutkan !!!
I got a nightmare bout my ex collegue last nite . . .
Hope she'll be ok . . .
And always be ok . . .

Lately . . .
Asyik mimpi yg buruk2 je . . .
Yg kene tindih lagi . . .


Friday, June 24, 2011

Kurang Ajar




Bengang gile . . .
Kuang ajaq . . . kuang ajaq . . . kuang ajaq . . .
Ade org amek my parking @ Mesra Mall ptg tadi . . .
Ida, Sara & I  mahu beli brg keperluan yg takde lagi . . .
I punya la tunggu org tu keluar parking . ..
Siap bagi signal lagi . . . sebelah kiri ye . . . bknnye I bagi signal salah belah kanan ke . . .
Tup2 . . . tebibe kete kancil dgn selambe mak bapak dia terus amek parking tu . . .

Perghhh !!!!
Menyirap darah . . .
Sangat bengang . . .
Dahlah I tgh lapar . . .
I ape lagi bagi hon la (tu pun coz Ida yg suruh hon) kalau diatak suruh I tak hon pun (terus langgar je kete dia . . . huhu berani ke?) . . . byk kali & pjg . . .

Takde manner langsung . . .
Dahlah perempuan . . .
Plat kete kancil betina tu start from A (tak ingat yg selebihnye) . . . 
Org Perak yg perak . . .
Mcm tak faham pulak org menunggu parking . . .
Tak pernah face situation yg mcm ni ke?
Ko main redah je . . .
Mcm baru keluar dari kampung . . .
Org kampung pun tak mcm tu . . .
Tau peraturan . . .

Sebab kau sorang abis susu sebelanga . . .
Sorry to org lain yg kene tempias . . .
Bukan maksud I nak memburuk2kan u'll . . .



Thursday, June 23, 2011

2 1/2 Hours



Waiting from 9.06 am till 11.30 am . . .
2 1/2 hours . . .
Takde khabar berita . . .
He said to PM that he already there . . .
If they are there why I didn't see him?
Lie . . . lie . . . lie . . .
Nampak sangat  la menipu . . .
Datang pun berjemput . . .

Why didn't he go to the office to see who's there?
I dah duduk tercongok kat situ lama . . .
Siap borak2 dgn Consultant package lain lagi . . .
Best Consultant ni siap tunjuk & ajar lagi mcm mana nak buat itu nak buat ini . . .
Yang ko pulak tak sampai2 . . .
Ooopppsss mcm mana nak sampai kalau x dijemput . . .
Sengal . . .
So, postpone . . .


Tuesday, June 21, 2011

Trial Mix



Kerek . . . Kerek . . . Kerek . . .

Nyampah . . . nyampah . . . nyampah . . .

Kerek . . . Kerek . . . Kerek . . .

Haha . . . haha . . . haha . . .

I'm not here . . . i'm not here . . . i'm not here . . .



Saturday, June 18, 2011

Seksa & Lemas


Help me . . . help me . . . help me pls . . .
Nak cuti lama . . .
Nak cuti 2 days a week . . . 
Cuti a day a week x smpt nak buat ape2 . . .

Kalau cuti 2 days boleh ronggeng2 then hari berikutnye blh rilex2 . . .
Sob . . . sob . . . sob . . .
Tak biase . . .
What should I do?



Friday, June 17, 2011

Bowling @ Mesra Mall



Last nite went to bowl @ Mesra Mall.
Dah lama x main bowling.
Sje nak jenjln coz cni cuti sehari je.
Kene enjoy puas2 mlm cuti tu.
With Norul, Sara, Din, & Fais.




~ jeng3 ~ as usual score agk tinggi dr biase ~ biaselah tmpt org kan (dgn riak & takburnya) ~ ooopppsss ~



Thursday, June 16, 2011

Charity Work on Last Day



Did a charity work during last day @ AuoSunpower . . .
Three of us Miss Goh, Alina & I . . .
After work went straight to Handicapped and Mental Retarded Centre @ Bukit Baru Melaka . . .
Went to see Thomas (owner) to give donation collected . . .
Coin collected 10 cent everyday + asked pass by colleague (Miss Goh's idea) to feed Ah Foo . . .


~ waving Ah Foo ~
~ counting the collected coin ~

Amalan yang mencambahkan pahala . . . wink2 . . .
Uhhu . . . rindu kamu semua . . . sob . . . sob . . . sob . . .






Wednesday, June 15, 2011

Change Profession as a Model . . . hikhikhik . . .



4/6/11 - 5/6/11 lepas attend class Macha . . .
2 days . . .
Tak abis pun class I dah chow . . .
Tak syiok lorrr . . .
Pikir nak ke Terengganu . . .
Dgn my family nak ke Sabah la (nak ikut . . . nak ikut . . . nak ikut . . .)

2nd day pergi shoot model at Tasik Air Keroh . . .
My 1st time to shoot model (nama dia Anoi) . . .
Kene posekan model . . .
Tak reti . . .
Alamak I kan pemalu (rasa mcm I pulak model time tu . . . hikhikhik) . . .
Astaghfirullah . . . perasan gile . . .
Just shoot ape yg org lain posekan . . .
Hakhakhak . . . 


~ uhhhu ~ meowww ~ meowww ~

~ shoot budak2 ~ sporting depa ~ x menakut pun mcm I kekecik dulu ~



Air oh Air



Air oh air . . .
Di manakah kamu?
Tetibe xde air since semlm lg . . .
Time Maghrib dah xde air . . .
Mesti ade pipe leakage pecah somewhere . . .
So pagi2 tadi pergi masjid dgn Norul & Wani . . .
Mandi & solat . . .
Phewww . . . Semakin interesting life kat sini . . .
Ngeh3 . . .


~ Masjid Al-Rahman Kampung Bukit Kuang ~



Tuesday, June 14, 2011

Mahainye . . .



Spend bout RM20 a day for food . . .
Fuhhh . . .
Mahainye mkn kat sini . . .
Breakfast = RM4++
Lunch . . . ambik nasik ciput (who know me tau lah ciputnye camne)+(ayam/ikan)+sayur+air suam = RM7++ . . .
Tak masuk dinner lagi . . .
Mak aiii . . . kalah KL . . .
Ingatkan blhlah berjimat cket ble dah dok sini . . .
Aishhh . . .
Seb baik kete x guna sgt dok sini & bknnye yg jenis pemakan nasi sgt (suke mkn bende yg ngarut2 je) . . .



Monday, June 13, 2011

Serabut


Ni baru cket . . .
Belum kene yg advance lg . . .
Dah serabut???
Kejar sana kejar sini . . .
Tepon sana tepon sini . . .
Tanya sana tanya sini . . .
Letihnye . . .

Sunday, June 12, 2011

Habis Madu Sepah Dibuang

Menyiapkan saki baki peninggalan kerja2 contractor lama . . .
Byk kene rectify, repair, etc . . .
Site visit with Construction Manager & Sr. Site Engineer . . .
Byk bende yg tak tau . . .
Byk benda yg kene belajar . . .


cabin baru sampai - utk site office


Sungai Kemaman


abutment - starter bar yg dah kene potong - parah2
repair? or replace with the new one?


Friday, June 10, 2011

Rindu


Rindunye dkt si dia . . .
Rasa mcm dah lama dah x membelai2 si dia . . .
Si dia sudah selamat sampai ke Sabah . . .
Bile pulak kite boleh bersama kembali?
Uhuk3 . . .

Si dia yg lagi satu pulak entah ke mana2 . . .
Tak dpt dipastikan . . .
Kenapa I x boleh ingat ni?
Aging?

Hey u dkt mane huh?
Mane u pergi huh?
Nak main2 hide & seek pulak dah . . .
Masjid Tanah @ Padang Balang?


I'm @ Kemaman


Already @ Kemaman rite now . . .
Reached here on Monday nite (6/6/11) . . .
From KL about 7.30 pm and reach @ Kemaman about 11.30 pm . . .
Drive alone . . . just follow PM's car . . . kdg2 laju gile kdg2 slow gile (ermmm follow je lah coz I xtau jln) . . .
1st time drive sorg2 & mlm2 pulak tu . . .

Tido dlm cabin . . . complete with bed, tv, fridge, locker, toilet (rasa mcm sedey la pulak tido @ tmpt cenggitu) . . .
Kenal Ms. Norul (planner) . . . tido blk dia dulu coz takut nak tido sensorang (ngeh3) . . .
Esoknye pulak . . . Mr. Anuar (supervisor) suruh study dwg dulu . . . tersenggut2 mcm tgh patuk dedak . . .


Baruku Tahu


Mkn x lalu . . .
Mandi x basah . . .
Tido x lena . . .
Cenggini ke rasanye?

Aishhh . . .
Am I homesick?
Impossible . . .

Thursday, June 9, 2011

Do & Don't



Him: Do your own business . . . Don't be busy body . . .

Her: Ok . . . Fine ! ! ! *just in heart*

What a selfish motto ! ! !

Where am I then?

Really individualistic

Only for selected person

You are determine other's future as you wish

Where is the practice of "we are like one family"

*rolling eyes*blue face*vomit*

Saturday, June 4, 2011

View from Nakbudd



Hills view from Nakbudd ...
Feel like want to go up there ...


~tenang~


~mcm nak explore~
~geram2~


Friday, June 3, 2011

Uwekkk


Rasa nak muntah...

Busuk...

Pening kepala...

Uwekkk...

Self hygiene please...

Consider other people please...

Aishhh... dkt mana2 mesti ada problem ni...

Kenapa mesti I yang kena?

Spun Pile


Spun Pile at Pulau Melaka . . .
Look like abandoned . . .
Or just for an aestethical value?
Uhhh ???



Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...