Followers

Wednesday, April 6, 2011

Masjid Selat, Melaka


Last Friday Ida & I went to Masjid Selat @ Pulau Melaka.
Saje2 outing. Melepaskan gian setelah sekian lama tak snap2 gambaq. Hasrat yg dah lama diplanned & asyik postpone je.


Masjid Selat


My 2nd time pergi ke Masjid Selat ni. 1st time pergi time siang. Tapi mlm tu I salah masuk lane. Gelap. Tak perasan lane kiri. Then slumber je redah lane kanan coz terberangan sekejap masa tu. Dah x sempat nak ke kiri. Nasib baik xde kete sgt @ that nite.

Sampai @ roundabout, alamak dah susah pulak nak ke kiri. Hahaha.. takkan nak ikut lane kanan gak. Berusaha jugak membelokkan kete ke kiri. Nasib baik tak naik atas divider.

Rasa takut, seram. Gelap sgt. Byk abandoned buildings. Tak berani nak pndg cermin pndg belakang. Nak pndg depan pun tak berani. So pndg lampu kete je yg dkt atas jalan. Oooppsss!!!

 


Dah tutup lampu. Pukui 9.00 pm je dah kene tutup gate. Pakcik yg jaga Masjid Selat tu suruh kitorang cepat balik. Dia nak kunci gate sudah.



Terpaksa tutup awai coz maybe atas faktor2 keselamatan. Lokasi yg di ceruk dunia.




10 comments:

aTy _faRed~ said...

kat area mane ni dear..?? cantik menarik....teringin lak nak gi sendiri tengok..:)

Hasrina Ena said...

bila i nk boleh joint u all nih. waduh2

EeYda Sue said...

cepatla as..t leh kami shoot kt penang..=)

Hasrina Ena said...

wohhh ada new place very nice. bngunan baru but design 1900.....semua warna putih...come..come...nnt i tangkap dulu gmba n show u all bg hangat

eEyDa_sUe said...

orite...=p

afraliza said...

aTy _faRed~: dkt Pulau melaka la aTY..dkt2 dgn area mahkota parade..maila mlk nnt...

afraliza said...

Hasrina Ena: ble2 je blh join..ktorg buat weekend tp u dah blk png..weekend dok mlk la..

afraliza said...

eEyDa_sUe: nak p ng pulak? ble tu?

EeYda Sue said...

afraliza: anytime..jum3~!!

afraliza said...

EeYda Sue: anytime??? can't! kne tggu gaji...