Sunday, February 6, 2011

Kerana Beberapa Ketul Bata


Busuk gile..
Yuck! Yuck! Yuck!
Baruku tahu perangai sebenar neighbor sebelah rumah ni..



Neighbor sebelah rumah ni buat kuih utk jualan..
Ade jugaklah dia bagi kitorang a.k.a neighbor next door ni..
Wahhh! baiknye aunty sebelah ni..
Puji2 melangit lagi I kat dia even I kalau jpe dia senyum2 aje..

Tapi pada suatu hari di pagi hari..Pagi semalam la..
My future BIL tolong2 kemas kat depan rumah..
Dia pun dgn semangat ambik bata kat depan rumah. Dia ingat bata tu rumah kitorang yang punya. Dia pun ape lagi dengan tak malunya & bangganya dia mengambil bata tu membuat alas pasu bunga.

Waktu tengah hari terik sedang kitorang lepak2 dalam rumah pekena cendol Cik Wahab yy terasa lemak manisnya, tiba-tiba my sis yg sedang ddk di sliding door ditegur dgn kerasnya oleh aunty sebelah rumah..

Aunty: Hey! ade ambik batu kat situ ke?
My sis: Terpinga2..then tanya kitorang yg kat dlm rumah.
Dlm rumah: dia tanya dia..dia tanya dia..then future BIL kata dia yg ambik.

My sis: A'ah.
Aunty: Geleng2 kepala (muka macam &*%$#). Terus pergi.

Korang tau ape maksud aunty tu dgn geleng2 kepala + muka yg macam @*%^& tu?
Mesti dia kata kitorang mencuri bata dia lah tu. Macam ni ke perangai neighbor sebelah? Betul tak?

Euww..Sangat tak berkenan dgn the way dia tegur.
Dengan takde salam, cakap kuat2 macam nak bagi tau satu taman ni kitorang dah curi bata dia.

Kalau nak bagitau yg kitorang dah ambik bata dia tu bagitau la cara elok2.

Cakaplah bata tu bata dia. Dia beli mahal2. Nanti pulangkan balik kalau dah sudah guna.

Cettt!!! Tetibe cendol yg kitorang makan jadi tak sedap!!!

6 comments:

NoRMa aZurA iSMaiL said...

macam2 hal..bkn perkara besar pun kan..tegur la baek2...xperlu la cakap kasar2..kan?

♥MAMASYAZA♥ said...

budi bahasa tukan budaya kita, mende kecik camtu pun, buat haru biru ekkk, cepat pulangkan bata dia, nyampah kalo akak jumpa owang yg camtu

afraliza said...

NoRMa aZurA iSMaiL: a'ah.. kitorang yg org melaka pun terasa..

afraliza said...

♥MAMASYAZA♥: dah pulangkan pun kak..lepas je dia ckp terus kitorang susun bata tu dpn rumah dia..

Bittersweetflavours said...

eeeee... mana dia tak marah... tah2 pelaris kueh dia u all ambik...ee :)

afraliza said...

hahaha..mungkin..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...