Followers

Monday, October 22, 2012

Sungai Congkak, Hulu Langat

Entrance ticket RM1 (below 12 years)
Parking ticket RM3

Semalam Suraya & I pergi ke Sungai Congkak...
Plan dalam hati nak pergi dah lama dah..
Tapi tak ckp kat org lagi...
Then hari Sabtu bagitau housemate hajat di hati nak ke Sungai Congkak...
At last Suraya sorang je yang ikut...
Ramai yang kerja utk replace for Raya Haji...
Ok...Fine...Berdua lebih baik...
So boleh survey2 tempat dulu...sesi pengenalan...

air yang deras & cantik

Dekat je...
Lebih kurang 30 min dah sampai...
Byk lagi sungai, air terjun, hot spring....
Pergi lagi next time...

Konon2 taknak mandi...
So tak bawaklah baju...
Sampai je sana tengok air yang jernih, deras, sejuk, nyaman, terkinja2 lah pulak nak mandi...
So mral of the story bwk je extra baju kalau nak ke mana2...
Next time pergi beramai2 & mandi manda sekali...

best layan perasaan

Kenangan cuak...
My wallet tertinggal dekat hut...
Pusing balik...
Kakak yang bersihkan hut tu simpankan...
Dia nampak kitorang dtg balik then jerit panggil2 nak bagi balik my wallet...
Alhamdulillah...ada lagi org yg baik2 kat dunia ni...


No comments: