Wednesday, January 16, 2013

New Year 2013 Celebration d'Broga Hill

Memandangkan 01.01.2013 adalah cuti & jatuh pada hari Selasa & tak ramai yg ambil cuti...
Memandangkan last Sunday tak pergi training...
So we all plan ke Broga Hill di Semenyih...

Pergi dgn 4 buah kereta...
12 org semuanya...

We all berkumpul dulu dkt office...
Tggu sorg2 dtg...
Then pergi breakfast dulu dkt blkg office...
Dok tgh mkn2 ada lagi yg baru smpai...
Tggu lagi depa habis mkn...
At last 'bout 8.00 am baru bertolak ke Broga...

Sampai2 je terus naik...
Orang rmai yg dah turun...
Yg kitorang pulak baru terhegeh2 nak naik...

the warriors

But 1/2 way to the top...
Nyampah...
Takleh nak naik sampai atas...
Takkan I nak naik sensorang sampai atas...kang kena tggl dgn depa...dahlah menumpang...
Sume nak turun dah (coz naik pun dah lambat + halfway cuaca dah panas + matahari dah ada kat atas kepala + mostly new comers)...

Ermmm...
Memendam perasaan yg memberontak + membara mau ke PUNCAK sana...
Nikmat wehhh kalau dpt smapai ke PUNCAK!!!
Dah masing2 tak prepare nak buat mcm mn kan...
I pun PANCIT sokmo...

in the weeds


the way down...lambat nak turun coz licin + kena slide (nasib baik tak koyak seluar)...

By the way BEST lah u all...
Next time pergi lagi...
I'll make sure u all sampai ke atas...

Lepas dah turun tu, rilex2 skjp then terus ke Tekala Waterfall...
Masa untuk MANDI !!!

Ooopppsss!!!
Perut masing2 dah berkeroncong...
Kepala dah pikir nak beli makan kat mana + makan before MANDI...

Note:

  1. Naik Broga ni pun as a training + preparation for the next expedition...
  2. Ada yg muntah hijau kat atas sana...
  3. Ada yg tak sampai2 kat atas & turun awal drpd kitorang...

6 comments:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

nampak menarik je broga hill ni.. kena cuba daki jugak bila ada peluang

Hasrina said...

hujung bulan ni nak naik telaga 7...hoho rasa kena p jogging sikit kot..bila nak bawa i p broga ni..mau2

!eNa PnG said...

Assalamualakum wbt..

syioknya naik broga hill.. teringin plak nak p sana..


Afraliza Yusof said...

Lokman: mmg menarik...try la...

Afraliza Yusof said...

Asz: Telaga 7? Interesting!!! U mailah cni...nnt i bwk p Broga...

Afraliza Yusof said...

Iena: welcome to Broga!!! Hv fun!!!

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...