Monday, December 20, 2010

Sombong Macam *****


Diorang tak tegur my mum langsung..
Then sampai rumah I ckp dgn my mum...
My mum pun notice..
My mum pun ckp yg diorg mmg x tegur langsung...

Kalau tak tegur I tak kisah..
Senyum pun takpe coz senyum tu sedekah @ least u olls dpt pahala gak..

Mentang2lah dpt PIL yg berada..
Mentang2lah u olls mostly dah dpt keje gov..
Kenapa mesti mcm tu semenjak 2 menjak ni?
I pun pelik..
Kitorang bknnye nak mintak simpati korg..
Kitorang just nak keep in touch aje..
Bukannye nak mengendeng2 kesenangan korg..
Tak hengen pun..
Kitorag boley hidup sendiri..
Masih tak merempat pun without u olls..
Tapi kenapa my mum yg menjadi mangsa?..

Erm..
Tiada lagi perumpamaan macam kat bwh ni..
IKUTLAH RESMI PADI, SEMAKIN BERISI SEMAKIN TUNDUK..
I sgt respect dkt mereka2 yg berharta, keje besar, gaji tinggi, tapi still humble & tak sombong & menunjuk2 & ingat Allah..


Tapi ade jugak manusia zaman skrg yang SEMAKIN BERISI SEMAKIN HIDUNG MANCUNG..
~org tak suke & tak respect dkt mereka2 ni~
~jgn jadi mcm mereka ni~

~sombong gila~


Mereka lupa diri?
Tak ingat ke asal usul masing2?
Peringatan utk semua & diri sendiri..

6 comments:

NM02 said...

hi... tak sudi ke follow kita balik?? sedih.. hehehe

Ciki said...

mmm, manusia byk buat silap.. huhu

alina neko said...

hakikatnye org mcm ni sgt ramai~
biarlah dorang~ jage hati sendiri cukop~
sian auntie kitty~ tp auntie kitty sempoi kan~ hihi~ :)

afraliza said...

NM02: hehe..jgnlah sedih..sbr2..

afraliza said...

Ciki: betul tu manusia byk buat silap..I kdg2 tu silap sendiri pun x perasan..biasalah tu..that's y la kene sentiasa ingat mengingati..

afraliza said...

alina neko: biasalah aunty kittie..hakhakhak..xpelah..kdg2 kite pun buat silap jgk..sedar & x sdr je..

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...