Followers

Friday, December 10, 2010

25 Random Things about Afraliza


Akhirnyeee..dpt jugak siapkan mende2 yg ditag ni...byk gile..smpai 25 tu...puas mikir dr zmn dulu2 til now...nahhh!!! tgk kat bwh ni...byk membangga diri nih...entry paling panjang nih...


1. Never know the meaning of my name ~ ade sape2 yg tau? habaq mai.. 

2. Tak suke & malu dgn nama sendiri masa sekolah rendah dulu. Teringin  nak nama mcm member2 yg lain ade Siti la, Nor la, bla..bla..bla..

3. Nama I jadi perhatian masa form 1 ~ time ni la start berbangga dgn nama sendiri coz  bkn calang2 org ade nama mcm I tau...sgt tak suke bile ade org sama nama dgn I...

4. Sgt pemalu dgn org yg x knl (dulu) skrg ok dah kot..ble dh kenal ok je..tapi ble berpisah lama2 & tak jpe jadi malu2 balik..hikhikhik..

5. Gile cekelat & eskrem boley habiskan sebar coklat (besaq punye) sekaligus. Pernah perabiskan coklat DAIM packet besaq dlm satu hari je..jdi gile tak hengat dunia..

6. Pernah naek kete polis coz sesat masa nak blk rumah..time tu baru pindah rumah..tak igt kat mana..my mum cuak gile tgk I dlm kete time tu..dia igt I buat hal!!!

7. Pernah curi2...baca my friend's Bible masa form 4. (dgn my dormmate)...curi2 baca sms  geli2 my housemate with Chepah...kah3...jahat gile...

8. Lefthanded except for bowling, bile makan guna tgn (kalau dgn cutlery sure la tgn kiri~hehe), iron baju & batu seremban.

9. Suke nature, hutan, waterfall, hill, lake but not beaches.

10. Suke tgk bangunan @ rmh usang. Cantek di mata..

11. Tahu buat 3 jenis sarung ketupat (bawang, pasar & sate) since std 2 lagi (dgn nada berlagak). My kazen (Bro Jasni) yg ajar. Tapi ketupat palas harammm...skrg ni dah tak guna dah tu semua..main beli je yg instant dlm plastik petak kecik2 tu..

12. Tak suke ditunggu & menunggu coz penantian itu satu penyeksaan.

13. Pernah kene denda dgn warden kawad @ dpn hostel lelaki coz buat bising lari2 mcm anak gajah kat tingkat 2..then tgh kawad selipar putusss!!! then kawad dah mcm filem P.RAMLEE ~ bujang lapok..

14. Tak suke bile I ckp umur yg sebenar org tak percaya. Maybe muke I mcm muke penipu. :( yg sebenaq awet muda...yihawww...

15. Pernah menjadi mangsa fesyen time tinggal kat Sabah.

16. Dari dulu lagi teringin nak memiliki farmhouse yg menghijau ade tanaman buah, sayur, bunga, lembu, kuda, kambing, turkey..hehe...pengaruh farmville & frontier ville.

17. Bawak kete sambil berangan & menonong je sampai jln dkt kiri kanan tak perasan bangunan ape yg ade.

18. Pernah calarkan kete org..time nak keluar parking tergesel dgn kete sebelah (proton saga)..besar gile cat kete dia tu melecet/tanggal..tggu lama gak org tu tak dtg2..then I caboot..hehe..takut..langgar lari..jgn  bagitau org tu ye..

19. Tak pernah pergi Sarawak..lain2 negeri dah sampai..

20. Pernah belajar bahasa arab, mandarin & french..but basic2 je sume..tapi sume dah semakin hilang dari ingatan.

21. I’m the least-jealous person in the world. yeke? hehe.

22. Ade satu barang je..hbag, jam, kasut, selipar, lipstick, compact powder, eyeliner, bla...bla...bla...mesti nak abiskan dulu @ guna sampai lusuh baru nak beli yg lain..kalau tidak jgn harap I nak beli yg lain..serabut!!! takde tmpt nak simpan.

23. Start tengok movie time umoq 25 yrs ~  it's 30 DAYS OF NIGHT ~ percaya tak? tak percaya sudah!!!

24. Minat gile dgn photography, tapi dicondemn habis-habisan oleh my mum sendirik!!! Arghhh!!! tension!!! But baru last week nampak my mum support my hobby ni. Wink2...

25. Sgt simple dlm bab makan. Tak kesah mkn ape asal halal. Tak pernah request my mum to eat something. Just eat what she cooked. Mcm adik2 I yg lain ade gak request nak mkn itu ini. Teringin nak ade keinginan nak mkn something & nak merequest.

Dah kenal Afraliza???

Sekarang I nak tag org lain lagi pulak...mari kite tgk spe yg kene...




    8 comments:

    Ai Yu said...

    nama yg unic pn x puas hati ek........hihihiih

    Ila Maulana said...

    ehh.. kite sme la. i pn suke cokelat :)

    LadyRye said...

    laaa..afraliza tu nama betul kah?? aku ingat oetname saja! sedap weih!

    .::: Princess MOMOY :::. said...

    ooo...baru ku tahu...
    tapi nak juga tgk pic dear

    MY RECENT POST : ETUDE HOUSE - Korean Cosmetics

    Jangan lupa VOTE di BBPM No. 382 !!

    afraliza said...

    Ai Yu: alaaa...biasalah time kekecik dulu..nama pelik..lain drpd member yg lain..

    afraliza said...

    Ila Maulana: aahh..mostly girl suke coklat..betul tak?

    afraliza said...

    LadyRye: a'ah..nama betul..hehe..tq2..

    afraliza said...

    .::: Princess MOMOY :::. : kalau nak tgk pic de kat previous entry..kat profile pun ade..