Followers

Wednesday, December 8, 2010

Kek Pondan


Terbabas perahu boleh diundur, terbabas kata?
Diri sendiri yg merana. Pekkk!!! I la tu. Terkena di batang hidung sendiri!!!

Kejadian berlaku hari sabtu lepas di rumah Sis Elise.

Fondant cake ni requested by my sis. Dia nak fondant wedding cake.
So Eisyah & I volunteer la nak sponsor cake tu. Hehe. Budget dlm RM3-RM4 ratus. (yg sebenarnye tak tau bpe rege dia).


3 tier cake (lebih kurang mcm ni lah cake tu)


Tup tup Sis Elise kata kalau cake mcm tu rege dia dlm RM8 ratus to RM12 ratus.
Hah??? Mak aiii...mahainye la...
Peluh2 jantan dah meleleh2 sebadan. Berlendir & berlengas sudah (naseb baik xde bau).

Kalau nak yg cream boley rege ikut our budget. Tapi susah pulak nak angkut dr BP ke MT...

Ape kejadahnye. Takkan la kerna dek sejibik cake tu sanggup nak keluar duit beribu riban!!!
Last2 yg keluar nnt same je rupe dia..ke jamban jugak!!! hehe..

Mahalnye sis!
Nego2 then dpt kurang cket. Special price only for her kazen. Hehe.


Kenapa kek Pondan?

Haha bila my mom skeaping London.
Fondant = Pondan

Biasalah tu, my mom yg suke memperkayakan vocab...


Lepas ni adelah kek2 yg kat bwh ni pulak:
Kek bapok?
Kek Gay?
Kek Nyah?
Awww.....


14 comments:

Sue Mohamad said...

hihikhik Kek Pondan....my mom pun salu gak terbabas speaking omputih hehehe

Nurul Aima Hj Kaim said...

ha ah kan kek pondan ni lawa&mahal tp lg sedap kek biasa hu hu

rahimah said...

hehehehehe..kek pondan..comel je :P

Ai Yu said...

hihii...funny nyer. sama mcm mak kita juga.....asalkan bunyi nk sama,ok ler tu

MomTom said...

apsal mahal sangat? fuuuhhhh.. mark up betol

Nur Misnan said...

salam.. mcm ni blh cecah maher zain yer..
haisshhh.. baik buat sendiri..
simple pun mahall....

afraliza said...

Sue Mohamad: haha..besela..org dolu2..

afraliza said...

Nurul Aima Hj Kaim: ermmm.. x jugak.. depend jugak la dgn pembuatan dia..

afraliza said...

rahimah: kecik2..kiut miut..mestilah comel..

afraliza said...

Ai Yu: haha..betul3..asalkan boleh!!! Malaysia Boleh!!!

afraliza said...

Mom Tom: ade yg lagi murah ka? habaq mai..

afraliza said...

Nur Misnan: home made..ingedient yg kaw2..that's y la mahai..

teratai said...

salam, mak ai mahalnya harga, baik buat sendiri je, taklah harga sampai ribu2!

afraliza said...

teratai: mmglah mahal..kalau akak tau buat sendiri takdela bersusah payah nak pegi tempah kek ni..teratai boley buatkan? boley akak tempah dkt teratai aje...