Followers

Saturday, December 25, 2010

Asam Pedas Hajjah Mona


Entry pasal xtvt makan2 lagi..
Kali ni dkt Asam Pedas Hajjah Mona di Taman Kota Laksamana..
Miss Boss watched program tv about the restaurant..
So she asked us to accompany/join aka weekly nite out @ Hajjah Mona Asam Pedas..

We olls bertiga je..
Order 3 jenis lauk asam pedas so that boley rasa byk jenis..
Ikan pari, parang & tenggiri..
Pedas gile..sape suke pedas syok la mkn ni..


:: sape2 yg tersesat @ x jpe jln ke asam pedas ni boleh call contact number kat atas ni (kalau empunye bdn tak tukar no lagi) ::


:: telur masin :: hidangan wajib ::


Side dish we olls adalah sate..
Sorang 3 cocok je ye..tu pun tak abis coz mkn nasi byk..
Sate dia sedap..hehe..next time mkn sate as a main course & side dish nye adalah asam pedas pulak..


psst: As, Miss Boss kata if u ade boleh join sekali..farewell for 2nd time..tapi u dah balik awal..


14 comments:

Lynn said...

Wah look nice..
I sangat gilakan asam pedas.. selalu dekat jb i pergi dekat jalan lumba kuda mengarah ke Stulang Laut.. kalau rajin nanti i buat review pasal kedai tu.. kedai biasa tapi dont judge a book by its cover, it was superb! :)

myhardday said...

wow sedapnya~~

mie said...

ini buatkan perut gue mengidam ni..
heheeee

afraliza said...

Lynn: haaaa..buatlah review..nnt i p JB boleh try kat sna pulak..

afraliza said...

myhardday: mmg sdp.. terbaek dr ladang!!!

afraliza said...

mie: that's the motive of this entry!!!

Ai Yu said...

meliur tgk asam pedas tu....

misz wat eva said...

yumm yumm~

makanwalk.com said...

kalau saya copy link photo nie boleh tak. nak letak kat website saya...share info pasal lokasi tempat makan best ... kalau rajin tulis artikel...leh le hantar kat sana....
MakanWalk.com

afraliza said...

Ai Yu: dah meliur ape lg..maila melaka mkn asam pedas ni..

afraliza said...

misz wat eva: slurppp..

afraliza said...

makanwalk.com: sila2..boleh aje..as long as u know the ethic..;)

Papa-NtiQ said...

hi afraliza...cakap pasal melaka nih...saya baru je pegi kat asam pedas hjh mona 2/3 minggu lepas. OK rasa dan ramai sesak orang. Susah cari parking. First time pegi sana sebab biase nye makan kat asam pedas malinja atau pun asam pedas selera kampung.
Pics dah upload so senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
Kalu sudi follow la yer blog saya TQ

Afraliza Yusof said...

ok..thasnk 4 da info..i dah jenguk ur blog..best psl mkn semua...