Tuesday, December 28, 2010

Service Kete


Last week pergi service kete @ Proton Sevice Alor Gajah..
Then de problem dgn screw tank minyak hitam..macam loose coz service lepas diorg tak pasang gasket (mende tah~ i pun taktau time tu~tapi skrg dah tau)..
According to diorang maybe akan loose kalau nak bukak (50-50)..then diorg suruh pergi kat tmpt service yg sebelum ni..

I dah cuak..diorg kata kalau looase kene ganti about RM600++..wahhhh mana nak cekau duit byk tu???

Memandangkan i takde masa nak pegi ke tempat sevice yg sebelum ni punye, i nekad utk buat jugak kat service yg dkt dgn tmpat kje ni semalam..tawakal aje..

This is my 1st time tgk tukang service kete ni menyervice kete i..haha..sblm2 ni duduk2 je tggu then siap, bayar & terus blah..tak tau entah ape2 yg digodek2 oleh tukang service towards my cik tam..


~ leakage ~ before bukak ~ tank dah basah dgn minyak ~
~ yg cylinder biru tu adalah oil filter :: haha baru tau ~


Diorg try bukak, ketat...diorg kata kalau ok dia senang nak bukak..wargghhh sah2 la dah loose..
After minyak dah keluar habis, diorg tutup balik. Ape jyg terjadi??? tak loose..wuhhu..Alhamdulillah..syukur..selamat duit i..fuhhh...legaaaa...


~ dgn Mr Kwan yg comel..pandai mengayat ppuan ni..jgn main2..hikhikhik..masa utk bayar & blah dari situ..nak pergi makan pulak ~


Sgt tak tau pasal kete2 ni..sebelum2 ni just tau masuk, drive then keluar & lock kete..takde nak check2 ape yg patut..

Skrg baru nak amik tau..byk bende kene belajar..belajar dari pengalaman..dah terhantuk baru nak terngadah..

No comments:

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...