Followers

Wednesday, May 2, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 2)

SCI-FI CITY

Yihawwww! The BEST ride EVER!!! Wanna give it ****. Hehe. Ride (CYLON) ni adalah ride yang FIRST sekali kitorang naik. FYI, Roller Coaster ni ada 2 jenis (CYLON & HUMAN). CYLON (blue colour) ni SUPERRR EXTRA extreme & ganazzz daripada HUMAN. Start2 je dah terus menjunam. Dah terlentang terbalik berputar-putar kat dalam CYLON ni. Nak turun dah tak boleh. Rasa nak tercabot jantung! Layankan ajalah. Boleh lemas dalam CYLON & HUMAN ni. Laju GILA & angin masuk dengan jayanya & banyaknya ke dalam lobang hidung I yang besar ni.

Terjerit terpekik kat dalam CYLON (other riderslah ~ I je menten cool). Nasib baik dia tak stop time dekat VERTICAL LOOP (dah kepala menghala ke bawah). Mau menangis I. KAHKAHKAH. Dalam hati mengucap manjang. Tiba2 dah habis. Sekejap je rasanya tak sampai 3 minit.

Battlesatar GALACTICA: CYLON (blue) & HUMAN (red)

Lepas turun dari CYLON, lutut berketar-ketar termasuk tangan jugak. Hehe. Lepas tu terus we all terus ke HUMAN pulak. HUMAN ni takdalah SESUPERRR EXTRA extreme dari CYLON.

Ohhh! lupa nak bagitau time naik CYLON & HUMAN ni tak boleh bawa any loose thing. So loose thing u all kenalah simpan dulu dekat dalam locker yang disediakan. Sesiapa yang pakai selipar confirm kena buka time nak naik.


~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

OK, sekarang kita dekat TRANSFORMERS The Ride: The Ultimate 3D Battle pulak. Rasanya we all naik TRANSFORMERS The Ride (3D) ni time 2nd round dekat dalam USS ni.

bermain dengan touch screen :: macam dalam movie tu

Korang nak tau, we all queue nak naik TRANSFORMERS 3D BATTLE ni hampir lebih daripada 1 jam. Lama & ramai gila orang yang nak naik ride ni. Make sure korang naik ride ni. Kalu tak naik rugilah korang. Sangat BESTTT. Dalam ni we all riders as volunteers to help OPTIMUS PRIME and the AUTOBOTS to save our planet dari ancaman pengganazzz. Awww! rasa macam HERO pulak. I nak bagi ***** untuk I coz lastly BERJAYA menyelamatkan bumi.

Sepanjang queue (sangat panjang) tu kat tepi2 dinding depa ada letak screen2 dengan intention nak bagi riders yang beratur panjang so they all takdalah rasa boring & penat beratur.

Bagi u all yang tak mau queue panjang2 bolehlah beli EXPRESS PASS. Guna express pass ni tak payah beratur. U all boleh je potong queue terus ke depan. Kenalah tambah USD30 untuk dapatkan express pass ni.

Takpun u all boleh queue dekat lane single rider. Tapi u all tak dapatlah nak ride bersama group member u all. Diorang akan letak u all dengan ride yang kosong bersama dengan riders lain.


~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~~~ ~~ ~~ ~~ ~~  ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

Last sekali we all naik ride yang MILD gitu. ACCELERATOR. Ala ala CAWAN biasa yang ada dekat theme park tu. Pusing-pusing aje. Tapi takdalah langgar-langar antara ride. Boleh tertidur je duduk dalam CAWAN ni.

tak ramai yang naik :: budak-budak je (we all)

No comments: