Tuesday, May 1, 2012

Universal Studios Singapore, USS (Part 1)

NEW YORK

Selama we all dekat zone New York ni memang terasa macam kita berada dekat bandar besar & famous NYC lah coz sepanjang jalan dekat zone ni ada macam2 mercu tanda America.

Kitorang tengok show Lights, Camera, Action! hosted by Steven Spielberg - dalam video jelah (bukan betul2 pun). Dekat Lights, Camera, Action! tu kena beratur dulu sebelum masuk ke dalam untuk tengok show. Depa welcome kita and bagi taklimat tak boleh buat itu lah tak boleh buat inilah especially tak boleh ambil GAMBAR & VIDEO!

tunggu giliran untuk masuk ke dalam :: sangat penat time ni sampai senyum pun paksa :: show yang last kitorang tengok

Kat sini we all dapatlah tengok macam mana pembikinan sesebuah filem. Filem effect yang sangat menakjubkan!

Ada NYC dekat screen. Rasa ombak & angin yang kuat. Bunyi ribut petir. Then api yang marak menyala - rasa panas sampai ke tempat penonton. At last suddenly ada kapal besar muncul masuk. TERKEJUT! Macam nak langgar kitorang yang berdiri dekat atas grandstand. Semuanya real berlaku depan MATA!

Ida with Yellow Cab :: macam di NYC

Keluar je dari show kitorang tengok ada show "Street Entertainment" yang ala2 B-Boyin tapi dah abis. Yang show2 ni ada time2 dia. Kepada sesiapa yang minat kena check lah dulu bila diorang ada buat show.

OK kita ke Sci-Fi City pulak. Ride yang paling GERUN & I loike!!!

No comments:

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...