Wednesday, November 17, 2010

Makan Hati



Sedapnye kalau dpt mkn hati ikan time2 mcm ni . . .
Sedapnye kalau dpt mkn hati ayam yg digoreng kosong . . . lagi umphhh kalau digoreng berempah . . .
Sedap lagi kalau dpt mkn hati lembu yg selalu dibuat utk lauk pengantin . . . perghhh!!! sedap hingga menjilat siku . . . phewww !!!


. . . image googled . . .


Tapi . . .
Sakitnye hati kalau mkn hati dgn org . . .
Tapi bkn mkn hati org atau mkn hati bersama org ye . . .
Especially dgn kata2 pedas org yg sengaja nak menyindir2 dgn intonasi yg menjengkelkan . . .
Baru je dengar . . . intonasi yg sengaja menyindir . . . perghhh!!! berdesing telinga sampai boleh terkoyak gegendang ni . . .

Ya Allah . . . kesiannye . . . macam ni ke rasanye kalau2 ade org yg terkene shoot dgn I dgn tak sengaja? hopefully takde la . . . kalau ade I mintak maaf bebyk ye sempena Aidiladha ni . . .

Ape motif mereka? saje2 nak menyakitkan hati org ke? dgn niat ke? mmg ckp lepas ke? @ unconscious dgn ape yg dikatakan ke?
I'm not a perfect person . . .
I'm not that genius person . . .
I'm just an ordinary person whose always & still in learning process . . .

Teruk sgt ke I?
Atau menyampah ke dgn I?
Atau ade jealousy element towards me?

Atau apekah ini balasan utk I yg sememangnye ckp lepas? eh??? style ckp lepas ke I ni?

Ermmm . . . lesson learned . . . make me to think & watch my mouth so that no bad words @ intonation slipped out without control . . .

Rambut org zaman skrg tak sama hitam . . . hati masing2 lagi lah . . .  tak siapa yg tahu . . . really unexpected . . . 
 

. . . image googled . . .
. . . deadly broken inside . . . but still can give u a sweet smile outside . . .


6 comments:

smiley said...

yeee...sangat pedih bile ati kiter kene makan...

regards,
Sofia Smiley

afraliza said...

smiley: piah2...pedih lagi bila hati kene mkn org senyap2...

Lovely Bella said...

jgn makan hati sgt nanti merana diri.. hehe nice blog dear.. i follow..! :)

afraliza said...

Lovely Bella: betul tu cik Bella..diri sendiri yg rugi sebenarnye..nak buat mcm mana kan? kene redha..sdg belajar..

alina neko said...

mkan hati tuh asam garam dlm kehidupan~ sakit di hati xde sape yg tau kan~ huhu~ hopefully bkan mkn hati ngan ime~ erkk~~

afraliza said...

alina: suke sgt mkn hati..sedap!!!hahaha!!!

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...