Thursday, November 25, 2010

Malam Menginai Ayu



Baru balik dari upacara menginai my neighbour, Ayu...

Menggigil2 nak tekan inai yg mcm ubat gigi tu... keras & susah nak keluaq...then bile terover tekan jadi gemuk2 & bercantum2 la pulak..
Kalau yg dlm plastic cone tu sgt sng...

Hasil inaian yg tak berapa nak menjadi...ok2 je..

psst: Tak perlu kot lukis2 inai kat tangan ni..buat serabut je..hehe..inai kat jari yg biasa je tu dah ok..coz nampak kemas..sweet gitu..


8 comments:

hysman said...

pd hemat saye,inai2 bercorak2 ni tak diharuskan kot dlm islam...
kononnya mgikut tradisi hindu.. huhuhu..
klu saye salah tolong betulkan..
hehehe

mamasue said...

hmm..betul...tp klu nk buh gak inai tu sket2 dah,klu byk2 tu tak nmpk apa =)

mamasue pernah terbaca,blh je conteng2 kt tgn gitu,tp mesti bermotifkan tumbuh2an...selain tu tak blh

Arifah said...

pandai kak af menconteng inai..hehhe..cantik!

a'a, saya pon tak suka nak buat corak2 mcm tu. mcm kotor je tgn.. lgpun org kata mcm ikut tradisi hindu. just pakai kat jari dah cantik.

NOOR FATIN said...

cantik la corak tu!

afraliza said...

hysman: a'ah btol3..ade pendapat kalau conteng2 tgn tu dibenarkan as long as contengan itu x bercanggah dgn islam..

afraliza said...

mamasue: btol tu mamasue..sy pun pnh baca..Dr. Mashitah pun ade bg pendapat boleh kalau bermotif tumbuhan..

afraliza said...

chepah: tq2..a'ah la..hehe u know me..~sambil angkat kening sebelah kanan~..
a'ah pkai kat jari je dah cantek & kemas & bersih & suci je nampak..ngeh3..

afraliza said...

NOOR FATIN: tq..hehe..cantek? kembang idung..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...