Monday, April 23, 2012

Panching Waterfall aka Sungai Pandan Waterfall, Pahang (Part 1)


Teaser entry.....
Kedua kalinya ke Panching Waterfall. Plan sebenar nak ke Chemerong, since jauh & agak bahaya so terpaksalah melupakan hajat yang terpendam. Sebenarnya ramai je yang nak pergi. Tapi macam biasalah last minute ada2 je problem. At last 10 orang je yang pergi. Lima lelaki & lima perempuan. Mereka2 adalah:

  1. Abu Shafalizail Yusof
  2. Mohd Hafizul Abd Aziz
  3. Suhaimi Ngah
  4. Mohd Ariffin Zahari
  5. Mohamad Syafik Afifi Johari
  6. Wan Murshida Wan Mustaffa
  7. Nik Nurmaisara Nik Ahmad
  8. Nur Fatin Ahmad Riyano
  9. Nur Ifalyana Salim
  10. Afraliza Yusof
Plan kali ni taknak bawa makanan utk buat BBQ ke apa ke. Just bawa makanan sendiri2 & share2 aje. Kitorang malas nak prepare (mmg tak pernah prepare pun sebelum2 ni-dasar pemalas banyak pulak alasan). Mula2 ingat nak pergi pagi2 lagi. Since ramai yang bz prepare utk lawatan MOF ke site so terpaksalah postpone niat pergi lepas Zohor.

We all pergi lepas Zohor. Dua buah kereta jugak sama macam first time pergi. Tapi kali ni pergi dengan kereta Chah & Ida.

Wahhhh! Sangat nyaman...
::high falls (cantik)::laju::nikmat buat massage belakang badan::hihihi::

Kolam yang besar & luas & tak berapa dalam sesuai untuk family bermandi manda. Terasa macam nak menjerumuskan diri kat dalam air tu!


6 comments:

redlomo said...

bestnyer boleh mandi air terjun.. dah lama x mandi ne

.:hana radzi:. said...

sonoknye selalu jln2.. (:

myravea said...

Serbuu tuan umah di belognye. Nak tempah header cumil dan murah? Mari3 *wink*

Afraliza Yusof said...

redlomo: mmg best! p lah waterfall klu teringin nak mndi!

Afraliza Yusof said...

hana radzi: seronoklah..lepas tension!

fjr said...

Memang best glo kt sni..

Method Statement for Ultrasonic Pulse Velocity

Work Methodology Construction Procedure Identify and mark test location. Measure path length of test location. Apply grease o...