Followers

Monday, January 30, 2012

Sungai Pandan Waterfall



Date: 27 January 2012
Venue: Sungai Pandan Waterfall, Kuantan, Pahang
Time: 3.30 pm – 6.30 pm
Ticket: RM2 (adult); RM1 (children)


Participant:
  1. Nik Nordin
  2. Abu Shafalizail
  3. Muhammad Hafizul
  4. Amy
  5. Fauzi
  6. Nik Nurmaisara
  7. Nur Fatin
  8. Me
Unplanned activity. After kebosanan duduk di office & hujan yang selalu mengacah2. At last we all decided to go to Chemerong Waterfall. I yang mengutarakan proposal. Hehe. Then they all setuju. Pergi dengan dua buah kereta (ferrari & honda). Masuk je kereta they all kata tukar plan. Tak jadi ke Chemerong coz dekat sana air deras + hujan.


So we all pergi ke Panching Waterfall. Dekat aje dalam satu jam compare pergi ke Chemerong Waterfall dalam dua jam setengah.


On the way to hujan la pulak. Lebat! Yang tak tahannya kereta ferrari bocor. Kahkahkah. Depan & belakang. So kenalah tadah dengan botol bagai & seangkatan dengannya. Luculah. Mujur tak banjir dalam kereta.


Sampai dekat sana dalam pukul 3.30 pm. Macam takda orang je dalam perjalanan masuk ke air terjun tu. Bila dah separuh jalan baru nampak banyak kereta keluar. Orang lain semua dah nak balik but we all baru terkedek2 pergi ke sana. Orang lain semua dah puas mandi.


Welcome to Sungai Pandan Waterfall aka Panching Waterfall


Menyeberangi sungai. Tinggi macam Tree Top Walk. Kehkehkeh...


Sambil2 jalan snap gambar

Nampak je tempat cantik terus pose & ambil2 gambar. Ingatkan sign tu ada tulis Panching Waterfall ke Pandan Falls ke rupa2nya kolam dewasa & bla bla bla. Sangat malas membaca. View dekat camera barulah perasan.

Part bawah sekali ada kolam kanak2. Siap ada slide lagi tu. We all terus naik ke atas.

Subhanallah...Cantik!


Sangat cantik. Nyaman.


Dalam syok2 depa mandi hujan lebat pulak. Jeleslah tu. Tunggu punya tunggu hujan tak berhenti2. So terpaksa & memaksa diri pergi salin baju.


Then terus ke Kuantan Parade. Shopping2 time. Wink2.


p/s: Mahu pergi lagi. Nak mandi pulak. Nak bawak camera sendiri.

2 comments:

.: iEyLa :. said...

waahhh..cantik betul..

Afraliza Yusof said...

yer ieyla..cantik gila..mcm nak ddk lelama..