Followers

Sunday, January 29, 2012

Dry to Wet


Kalau dah namanya orang melayu of course la banyak adab & pantang larang dalam kehidupan seharian. Tapi macam mana kalau dah tak ada adab @ tak tau adab @ buat2 tak tau?


I nak cakap pasal sidai pakaian. Bengang betullah dengan diorang ni. Kita duduk bersama. So pandai2lah jaga adab masing2. Especially to siapa2 yang pernah stay dekat hostel, college @ menyewa rumah dengan member2.


Kalau nak jemur kain jemurlah jauh daripada baju orang lain yang dah kering. Janganlah ko pergi sidai baju korang yang basah tu dekat dengan baju depa yang dah kering tu. Nanti baju depa dah jadi basah balik. Tak ke naya je elok2 je dia nak angkat tengok2 baju dah basah balik. Bengang weyyy. Kecewa pun ada.


Kalau tak ada tempat nak sidai baju angkatkanlah baju depa yang dah kering letak dalam baldi ke apa ke. Tapi make sure baju depa tu dah betul2 kering.


Jangan buat marah orang je & jangan tambah dosa depa yang u all buat depa marah.


Lastly yang dah sidai baju & tahu baju dah kering, cepat2lah angkat. Jangan biarkan aje macam korang sorang pulak yang punya ampaian tu.

2 comments:

♥e'in♥ said...

wah.. mmg kureng laa org yg wat mcm tu.. huh!

Afraliza Yusof said...

mmg pun..ada akal pakai la..