Followers

Tuesday, January 17, 2012

Jangan Kau...


Jangan pandai2 tentukan org lain punya hal. . .
Jangan pandai2 suruh org lain buat itu buat ini . . .
Jangan pandai2 request @ org lain itu ini . . .

Ko tau tak apa problem org lain tu?
Ko tau tak org lain punya tanggungan?
Ko tau tak tahap keikhlasan org lain tu setakat mana . . .

Ko tengok org lain pakai kete mewah, rumah mewah, cdt card ko dah cakap hidup dia senang lenang. Ko tau ke gaji depa bape after dideduct loan kete, rumah,  cdt card, study loan, etc? Ko tau tak after dideduct gaji depa sikit drpd ko?

Tolong faham . . .

Bila ko berada di tempat depa baru ko tau . . .

Jangan ko ingat bila ko tengok org lain nampak mcm senang dan2 ko ingat diorang tu sememangnya senang luar & dalam . . .
Ko tau ke yang diorang ni sebenarnya jugak banyak masalah . . .
Semuanya bergantung dengan diri sendiri dalam menangani masalah masing . . .


p/s: Peringatan utk diri sendiri jugak...

No comments: