Followers

Saturday, January 28, 2012

My Pic dicilok by Somebody


Huhu . . .

Try2 search picture pasal Dalacin T guna google image (Crome). Saja2 nak tengok my pic ada ke tak. Hehe. Then ada @ 1st page. Try scroll2 ke bawah lagi. Then nampak lagi pic yang sama tapi dah dicrop. Huhu.


Ada sorang minah ni telah sewenang2nya mencilok, mengcrop, then membuat and mengpos entry pasal pimple and use that pic. Huarghhh I tak tau nak cakap apa perasaan ni. Coz that pic is my pic. I yg snap sendiri. Sungguh tak beradab.

Patutlah sebelum2 ni I ada baca orang lainnya entry pasal bengang dengan aktiviti cilok mencilok gambar @ artikel dari page org lain then takde mention dr mana source pic tu @ creditkan ke. I guna pic org lain pun I creditkan and I linkkan ke page depa.


before: empunya blog (from this entry)
after: copy dari pencilok

Sama tapi tak serupa? @ memang pic yang sama?

I tak kisah @ boleh dimaafkan if dia tak tau ethic macam mana nak credit to the others. Tapi janganlah sewenang-wenangnya guna hak orang lain w/o permission. At least mention la pic tu from google ke apa ke kan?

Mode: I sgt kecoh...kehkehkeh...

No comments: