Followers

Tuesday, January 24, 2012

Pawww...


Whoot...whoot...whoot...
Bestnya jadi student. Dapat voucher untuk beli buku & etc. Yang dah keje ni sgt jeles.
My sis tak tau nak beli apa lagi coz semua stationery & buku dah beli. So dia ajaklah I pergi sekali *tolong perabih voucher*. Yeahhhh.

U all dapat?
I want a piece please

Alangkah bestnye kalau government buat dari dulu lagi. Tak payah parents yang hidup susah bersusah-payah nak pinjam duit sana sini untuk beli buku & sebagainya.

Teringat time study dulu. Masa class water. Ada lecture dalam lab. Lecturer tu  Puan Norlila Syuib.

If I'm not mistaken lah.

Beliau ada cakap kita semua ni sepatutnya tak payah nak apply2 study loan. Government kaya, banyak duit. Duit tu cukup untuk bagi scholarship dekat semua student yang dapat further study. U all yang mampu mengubah.


Parents kita bayar tax itu tax ini. So duit itulah sepatutnya digunakan untuk anak2 kita. Bukannya disalurkan untuk dibuat benda2 yang tak sepatutnya & tak mendatangkan faedah.


Tak payah nak bayar2 balik dah abis study nanti. Ni tidak, keluar2 universiti je dah ada hutang riban2 if u all bukan scorerlah. Macam PTPTN sekarang ni u all kena bayar interest lagi sampai 4% (masa tu la-sekarang dah 1% je-ngeee-alhamdulillah).

So u all dah keluar nanti, jadi someone yang sepatutnya, buatlah something yang boleh solve problem ni. Mana tau nanti u all & anak2 u all boleh dapat scholarship & mudah untuk further study.

Kita kerja nanti dah semestinyalah akan menyumbang untuk government jugak. Menyumbang untuk memajukan negara jugak.

Wallahualam...

6 comments:

Princess Feyqa said...

best tuu shoppng free hehe

miss keila said...

muahahah saya pon dapat tapi tak gie amik lagi sbb tgh praktikal...:DD

Afraliza Yusof said...

yeah..prince feyqa..klu dahfree tu best aje..cuba keluarkan duit sendiri..

Afraliza Yusof said...

miss keila, sedekah dekat i la..dpt pahala nanti..

Syarih.com said...

beli buku dek...jangan beli andphone dah le...

Afraliza Yusof said...

sudah tentu...