Followers

Tuesday, April 24, 2012

Panching Waterfall aka Air Terjun Sungai Pandan, Pahang (Part 2)



Kitorang pick up Fatin dulu dkt rumah dia. Yahooo! Tengok2 dia ada bawak bekal. Cocktail! Wah, boleh buat alas perut. Dahlah kitorang tak makan apa2 lagi sejak pagi. Kebulur tahap gaban.


Kitorang ikut jalan belakang, Cheneh. Stop dulu kat Shell. Isi2 minyak & beli2 junkfood. Lebih  kurang 1 jam kitorang sampai ke Panching.


Sampai entrance kena bayar ticket masuk. RM2 bagi dewasa. RM1 bagi kanak2.


I'm the 257065th & 2nd time visitor


Keluar je dari kereta kitorang mencicit ke booth2 yang jual makanan. Apa lagi belilah apa2 yang patut (nugget, sossej,keropok lekor, etc). Nak makan coz sgt lapar. Peduli ape dgn org sekeliling.


Sambil jalan ke tempat air terjun sambil makan. Sungguh tak sopan & beradab & tak senonoh! Tak pikir apa org nak cakap. Yang penting perut kitorang yg dari pagi tak diisi ni. Kahkahkah...


Tengok tuuu..seronok dpt makan sambil menunjuk2 dkt korang..


Kitorang kena cross jambatan kat belakang ni dulu untuk ke kawasan air terjun. Tak tinggi mana pun jambatan ni. Takdelah macam Tree Top Walk yg dekat Sedim tu. Tapi ada jugak yg gayat nak cross. Siapalah tu? Dari sini lagi dah dengar bunyi deruan air terjun. Wah sangat teruja.


Sampai je dekat tempat yang dituju. Teruja & layan sekejap dengan kecantikan air terjun tu. Sangat tinggi tapi takdelah tinggi gila macam air terjun yang dekat oversea tu.


Subhanallah...Sangat Cantik...

Aktiviti wajib adalah memotret kenangan dengan semua yang terlibat. Akan dipraktikkan bila ada buat aktiviti bersama after this.

::10 of us::first time bergambar cukup corum::


Oklah sampai di sini dulu. Next entry pulak boleh tengok model2 majalah MANGGA beraksi.


Tata.



4 comments:

redlomo said...

cantiknyer air terjun 2... bersih lagi

yna Park said...

kena bayar ke skang kak afra?
owg dh lama xpergi
jambatan gantung tue ada lagi x??

Afraliza Yusof said...

redlomo: yer..still bersih...

Afraliza Yusof said...

yna: a'ah kena byr..akak igt mmg dr dulu kena byr..ada2 tgk kat next entry..