Followers

Tuesday, April 10, 2012

Pulut Manis



Given by Rudi Ismadi Mohamed Kamal via Emi. First time makan. Yang I biasa makan sebelum2 ni pulut kuning aka nasi kunyit je.


Pulut yg dibungkus dgn daun pisang. Macam bungkusan nasi lemak. Wangi. Tak pernah jumpa lagi pulut manis ni jual dkt Melaka. Eh, ke I yang tak perasan @ bentuk/packaging dia yang lain?

You see... mcm nasi lemak kan?
Pulut inti kelapa
~sedap + manis~



8 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

akak suka jugak pulut camni, tapi kalo inti sambal lagi sedap

Lady RaRa said...

orang kedah panggil ni pulut inti.

ada dua version both are pulut lemak la kan, tapi satu inti serunding (selalunya ikan) called pulut sambal dan satu lagi yang ni la pulut inti. nyor muda masak dengan gula merah.

sebab kekadang confius antara bentuk pulut inti dengan pulut sambal so cara balut dia ada beza sikit. pulut sambal balutannya semat dengan lidi kecik, pulut inti balut macam nasik lemak.

:)

adda syuhada said...

lamanya xmakan..balik klantan bru bleh makan..kt klantan pggil pulut inti nyior..hehheh..mmg sdp..bila nk balik klantan ni..

Afraliza Yusof said...

MAMASYAZA: ada yg inti sambal ke? igtkan inti yg manis2 je..

Afraliza Yusof said...

Lady RaRa: thanks for da info..ada dgr jgk nama dia pulut inti. nak try pulut sambal pulak.

Afraliza Yusof said...

adda syuhada: blk cpt! nnt boleh sy p kelantan!

IxoR@ said...

kecik comel kan?

tapi kalau inti tu bukan kelapa mmg sedap rasanya...

kureng sket dgn inti kelapa....

Afraliza Yusof said...

IxoR@: ooo u x mnt inti kelapa..i blasah je..x cerewet pun bab2 mkn ni..