Wednesday, March 16, 2011

I Was Arrested 12 Years Back



I pernah naik kete polis. Bukan mimpi. Ni Betul2. Bukan naik kete polis bcoz my uncle, kazen or my friends yg bekerja as a police officer.


Ceritanye begini...

My family baru pindah rumah & FYI I baru sekali pergi tengok rumah tu.


I ddk hostel time tu. Balik rumah naik bus. Niat dihati nak surprise my family. Mmg surprise la. My mum terkujat tgk I ade dlm kete polis. Dia igt I ade buat kes. Hahaha..

Ondaway nak balik rumah tu ade T-junction. I tak ingat ikut belah kiri @ kanan. Tapi @ that time I betul2 tak ingat. So i ikutlah kanan. Kanan kan  jalan yg benar. So jalan punya jalan, hati i pun berkata2, eh nape x smpai2 lagi ni? Ikut jln hutan pulak tu. I dah cuak & takut. Dahlah sensorang. Kete seketui dua je yg lalu dkt jln tu. Jauh jgk I jln.

Then ade kete polis lalu situ. Kete polis tu berhenti. Tanya I nak pergi mana. I pun ckplah, I nak balik rumah.

Pakcik Polis: Rumah dekat mana?
I: Taman Makmur.
Pakcik Polis: Kenapa ikut jln sini? Dah jauh ni.
I: Tak tau. Tak ingat jalan. Haritu dtg ikut jln sini la..haha..bajet tau & nak cover sebenarnye..
Pakcik Polis: Naik kete. Saya hantar.

I pun naik la kete polis tu (pasrah). Hehe.

Sampai je depan taman perumahan, I tunjuklah jln ke rumah I. Wah kat sini I mmg terror dah. Mmg igt rumah I yg mana satu. Nasib baik I still ingat rumah I kat mana. Kalau x naya nak cari pusing taman pulak. Tak pun kene ketuk tetiap rumah, tengok org rmh betul tak my family member. Parah2.

My sense of jln2 ni sgt teruk sampai lah sekarang. selalu je turn to the wrong way.

Tak munasabah langsung reason I  kenapa boleh naik kete polis. 2nd reason tak munasabah & tak masuk akal. Reason 1st at this entry.


2 comments:

Miziey said...

arrested??
haha..
best ker naik kete polis tuh?
:)

Afraliza Yusof said...

haha, sgt BANGGA!

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...