Followers

Tuesday, March 29, 2011

'Humble'nye Depa . . . . .


Di suatu ptg di hari minggu..

Sipolan A: Aku guna MAC je.
Sipolan B: Aku guna SK2 je.

Sipolan C yg menggunakan product Biore berlalu perlahan2 & mendengar perbualan depa berdua.

Kenape mesti ade je @ end of ur sentense?
Is it bcoz of to show you are very humble person?
Even ape yg korang miliki tu lebih hebat drp org lain punye?
Tak fikir @ tengok ke dgn sape korang bercakap whether diorg tu serba-serbi kurang drpd korang?
Macam tu ke nak tunjuk yg korang ni humble?
Or to react humble but indirectly intended to show off?

Manusia semua sama. Kadang2 diri sendiri salah diri sendiri pun tak perasan. That's why lah kene tegur. kalau di tegur pulak ade pulak yg ckp diri sendiri tak terjaga ade hati nak jaga tepi kain orang. Bukanke tu caring namanya?

Tak bersyukur?
Maybe merendah diri @ nak compare diri mereka dgn depa yg lebih dari mereka padahal ade je yg kurang dari depa @ that time.

Owhhh..bknnye x bersyukur..just sekrg ni semua org materialistic..semua fikir $$$$ je. Nak buat ape semua kene ade $$$$. Nak p toilet pun kene keluar $$$$. Start kete je $$$$ jalan. Ooopppsss !!! I lah tu...



4 comments:

Hasrina Ena said...

cita pasai duit. last weekend , ahad. i lepak old town. sekali nk baya. kena rm8.00 parking. agak2la. rm8.00 for parking? dikala hujung bulan. amat menghiris hati. T____T

ardinihumaira said...

agaknya produk tu biasa bagi diorang ;) nak wat cemana kan..

Afraliza Yusof said...

asz: haha..gila mahal!

Afraliza Yusof said...

ardinihumaira: yer mmg biasa bagi depa...