Followers

Monday, March 14, 2011

Tak Sedar Diri


Tak sedar diri = Pengsan

Hahaha..mcm mane nak measure bdn sendiri utk buat baju? Bak kate taylor pun mesti kene ade org yg measurekan.


Tragedi tahun lepas. Sebelum result UPSR keluar.

Along: Kalau ko tak dpt 5A, siaplah.
Adik: *senyap je* tak tau ape perasaan dia ~ pressure maybe.

Kata2 si along mmg tak masuk akal. Unless there's a miracle happen. Si along tu kalau nak bercakap pun nak ugut adik pun biarlah berpada2. Tengok diri sendiri dulu la. Ni tak, main ckp je ikut sedap mulut. Sape tak nak tgk adik2 & family sendiri success.

Si along ni tak tgk ke kat mane tahap kemampuan adik sendiri? Dahlah duduk kelas hujung pulak tu. Duduk kelas corot nak pressure2 suruh dptkan 5A? Tak masuk akal. Macam manalah nak dpt straight As? I tgk pun i tau setakat mana kemampuan si adik tu. ~Kalau dpt pun dgn izin Allah s.w.t~.

Bagi i lah, kalau si adik tu dpt 1A pun i dah sgt bersyukur. Akanku reward si adik tu even dpt 1A.


2 comments:

Hasrina Ena said...

yes, ukur baju dibadan sendiri. btw, parents nowadays pn suka paksa anak. haish kesian tgk.

afraliza said...

Hasrina Ena: tu la pasal..kdg2 kite pun tak sedar & terlalu memaksa nak yg the best...