Followers

Friday, March 11, 2011

LED Light Punya Pasal


Sunday, a week before my sis wedding, i membuat DIY Mini Pelamin for nikah my sis.

Pepagi dlm kol 10am pergi ke Bandar Melaka with my FBIL utk beli bunge2 & LED light. Berdua aje. Since FBIL segan nak ddk kat rumah time meeting with our neighbour for the wedding day.

Hehe..merata cari LED light tu..JUSCO, TESCO.. @ last jpe @ kedai yg jual lampu perhiasan.
Cari @ LIVING CABIN amoi tu kate dlm RM120/6 m. Fuhhh..mahainye..ermmm..rasa dah nak beli dah @ that time..tapi ade bisikan yg beria2 x bagi I beli. Dia srh cari lg kat kedai lain.

@ last nampak kedai yg jual lampu perhiasan. Tanya2 taukeh tu, dia kate ade. Dlm RM25/10m. Fuhhh... Kalau i berdegil nak beli tadi kompom nyesal x sudah.

@ 1st LED light tu color biru, my BIL yg nak color tu. Then after pasang @ DIY Mini Pelamin tu  mcm x cantek je ghupenye. So keesokkan harinye i suruh my sis beli yg color putih. Beli @ COWBOY. Melambak. Kalau tau awai2 lagi we ols bli kat sana je. Coz before ni kitorg x pnh p COWBOY. Bg2 pengantin pun byk. Takyah nak pergi Nilai3 dah.

Sampai je rmh my sis berkelakuan agak emo. Tak tau kenape.

Then ptg tu depa (mum & sis) bercerita la yg neighbor dtg tgh hari tu utk meeting for wedding day.

After meeting depa lepak2 dpn rmh & tny mana I. Then my family yg sgt lurus ni pun btau la yg i keluar with Adi p bli brg2 yg x ckp lg..

Ade pulak molot2 manis menduga my sis..

Neighbor 1: Uishhh..sportingnye.. (tak tau la whether ikhlas @ tak? terasa mcm depa nk ckp tak takut ke? beraninye bagi ur sis keluar dgn ur future hubby?)

Neighbor 2: Kalau akaklah, akak ikut je ke mane dia nak pergi..

Ape kes korang ni? Nak melaga2kan we ols adik beradik yg mesra lg rapat ni ke? Aduhhhh...

Nampak sgtlah I ni jahat. Dah naseb badan..nak buat mcm mn..
I just nak buat yg the best for their wedding. Bukannye nak memecah belahkan / memporak-perandakan keadaan.

Kerana mulut org my sis & I tegang..


No comments: