Wednesday, January 5, 2011

I Was Warded Last 21 Years (Part 2)


Sambungan cerita from previous entry. . .
Nyampah dgn diorg (Miss Goh & Alina) yg gelak golek2 tu . . .
Nak start cerita dah ni . . .

Al kisah . . .

Tragedi berlaku time we olls balik kampung . . .
Time tu I darjah 2 . . .
Ramai2 tidur kat rumah nenek . . .
Pagi tu mak kejutkan . . .
I pun bangunlah, dulu2 sng bangun, org kejut je terus tegak berdiri . . .

Lepas bangun tu I terus pergi duduk kat tangga dapur . . .
Tiba2 I sedar tengok2 sekeliling I nampak Pak Ngah & my mum . . .
Aik? Kenapa tibe2 I ade kat rumah Pak Ngah?
Then I nangis . . . manje + ngade2 . . .

Pak Ngah baca ayat2 suci Quran dkt air dlm gelas then dia sapu kat muka I . . .
Ape lagi berkerut la dahi I . . . ape hal tetibe buat camtu . . . kan I baru bangun tidur ni . . .

Then reramai berkemas . . . nak hantar I pergi ke spital !!!
Ape kes? bukannye I saket pun !!!

Pakcik yang hantar I ke spital Kem Terendak (byk monyet) . . .
Tak ingat la ape yg berlaku kat spital tu . . .
Yang I ingat time doctor tanya I . . .

Doctor: Afraliza kenal tak sape yg hantar Afraliza ke sini?
I: Tenung doctor tu . . . then I geleng kepala . . . (I tau Pakcik yg hantar, tapi time tu I takde mood + malas nak jawab) seriously I tak sakit . . .

Doctor tanya lagi I geleng lagi . . . haha . . .
Tak pasal2 lepas tu doctor tahan la I . . . kene duduk wad 3 hari . . . mesti doctor tu ingat I dah mereng kot @ something wrong with my head . . .

Duduk ward nenek I la yg tuggu & jaga . . .
Kesian nenek I terkujat kene sergah dgn monyet2 . . .
Nenek I ape lagi bukaklah segala macam bunga silat berlawan2 & menjerit2 dgn monyet2 tu . . .
Monyet2 tu suke nak ambik makanan kitorang (kanak2 ribena) . . .


Yang sebenarnye I tak completely bagun tidur lagi . . .
Time duduk kat tangga tu I still tidur lagi . . .
Then jatuh tergolek dari atas ke dapur . . .
Pengsan kot . . . coz bangun2 tidur je I dah ade dekat rumah Pak Ngah . . .
Yang sebenarnye I pening2 & muntah2 thats why la diorang hantar I pergi spital (yg ni I tak ingat langsung~mak baru bagitau~hehe) . . .
Begitulah ceritanye . . .

TQ kpd semua yg prihatin . . . hehe . . .
Al-Fatihah buat arwah Pak Ngah, Hj. Abu Bakar bin Kasim . . .


8 comments:

mamawana said...

Oh ..ingat lagi kesah masa tecik2. Bangun tidor...mamai tu sampai terjatuh. Nasib baik segar bugar sampai la ni kan.

aszzxena said...

nak gelak guling2 boleh x "penyebab" u masuk ward tu ?

alina neko said...

tengok akak, sesape yg dengar pun sure gelak nyer~ da la jatuh sbb mamai2 kat tangge~ smpai spital bleh kate tak knal plak tu pakcik sndiri~
ahahahaha!! crite ni superb la akak! XD

♥e'in♥ said...

laa.. len kali pas bgn tido 2, duduk dlu bwu bgn k..

afraliza said...

mamawana: tulah..bdk2..ape yg dpikir pun tak tau..ikut dan je..

afraliza said...

asz: haha..rasa nak gelak kat diri sendiri jugak..tak munasabah langsung..

afraliza said...

alina: mmg..sume gelak..tak masuk akal..

afraliza said...

♥e'in♥: skrg tak dah..time kecik2 je dulu..skrg jirus air pun tak bangun2..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...