Thursday, January 20, 2011

An Apple a Day . . .


Keeps the doctor away . . .

Tapi tiap2 hari seluar makin ketat . . . semakin hari semakin ketat . . . seluar i mengecut kot . . . pujuk hati sendiri nan lara ini . . .

Takde maknanye sehari sebijik epal jadi sihat . . . kalau dok melantak KFC, Pizza, BK, BR, junk food tetiap hari~tak hengat (i lah tu) . . . teringin itu . . . teringin ini . . . sekarang pun dok busy krup krap krup krap kunyah kopok mi mi . . . non stop . . . ooopppsss . . . puasalah . . . nak menten konon2 . . . sebab makan sokmo . . .

Ermmm . . . tahun ni ramai yg berazam utk berdiet demi mendapatkan susuk tubuh yg cantik, menarik, menawan macam kerengga gitu . . . kalau hourglass lagi best (susuk tubuh idaman~yuhuuu) . . .


Epal dah kecut tangkai . . . tak elok dah tu . . .
Lain kali kalau nak beli buah epal pilih tangkai yg belum kecut/kering lagi . . .

Nape sume org nak kurus ni?
Of course la nak bagi body nampak cantek di mata org. . . nak bagi org pandang berkali2 . . . boleh pakai baju cantik2 . . .

Ooopppsss . . . niat tu dah salah tu . . . patutlah payah je nak menjadi yep . . .
Then baru perasan . . . baru la edit niat kedua, ketiga, keempat nak jadi sihat & jaga asset yg dipinjamkan Allah dgn sehabis baik pergi letak dekat no 1 . . .

Lagi satu tak tahan dgn hasutan setan & nafsu serakah ke makanan yg best2 . . . perghhh !!! tak tahan . . . tak tahan . . . tak tahan . . . baru sikit je dugaan dah tak tahan . . .

To all yg kat luar sana yg bertungkus lumus menjerumuskan diri utk berdiet moga berhasil . . . u can do it !!! kene ada discipline diri yg kaw2 . . . wish u luck . . .


12 comments:

Mknace said...

:) :) :)
betul3x
terbaeekkk!!!!

singgah pagi dari mknace unlimited

matpek said...

tak kisah la gemuk ke kurus...jnji badan sihat..

MAMASYAZA said...

nak kuruih semata2 nak pakai baju kebaya, cuttingggg gituuuu

monica said...

gud luck utk awk juga..saya skg pon tgh jalankan "keja" ini..sambil2 minum teh tradisional..adui..tiap masa mesti pegi tandas.. :P

NoRMa aZurA iSMaiL said...

sihat lagi penting..dari badan slim...hehehe...

Hasrina Ena said...

ah. i dah trow away my penimbang. xkisahla nak turun ke x. just try to have healthy life style. gemuk2 pn biarlah. btw just came back from jogging. peace.

afraliza said...

Mknace: ermmm???

afraliza said...

matpek: a'ah betul tu..sihat lebih pntg..biarlah sedap mata memandang..

afraliza said...

MAMASYAZA: hehe..mmg cantik pkai kebaya kalau body mantap..

afraliza said...

monica: bagusnye p toilet selalu..saya pnh minum sekali effect lambat gile sehari semalam baru ade effect ke toilet..

afraliza said...

Norma: betul tu..kurus sgt xleh gemok sgt pun x elok..

afraliza said...

Asz: bagus2 buang scale tu..janji amalkan diet sihat..gud luck utk semua..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...