Thursday, March 7, 2013

Kenapa Saya Nak Further Study?

Kenapa saya nak further study?
Antara reasons yg pernah I dengar:

  1. Gain more knowledge & experience
  2. Malas nak kerja
  3. Parents yg suruh (parents kaya takpelah)
  4. Hubby/wife yg suruh
  5. Ikut member (boleh bertahan ke?)
  6. Boring dgn kerja skrg
  7. Tak mahu buat OT tetiap hari (gaji dah byk sgt)
  8. Suke sgt study (study sampai ke liang lahad)
  9. Dah sampai seru utk study
  10. Dapat galakan drpd boss (tapi boss tak sponsor pun)
  11. Make new friends (mana tau boleh melebarkan biz)
  12. Nak jadi lecturer
  13. After grad tak dpt kerja (apelah nasib)
  14. Miss study (miss campus/student life)
  15. Memang impian nak study sampai ke PHD (nak dpt title Dr.)
  16. Suka nak collect cert, diploma, degree, master & PHD
  17. Nak tukar bidang
  18. Saje2 nak challenge ownself
  19. Byk duit & tak tau nak buat apa
  20. Dpt biasiswa (MyBrain - nak gunakan sehabis baik duit government tu - rugi tak ambik kesempatan ni)
  21. Nak menambahkan hutang PTPTN yg dah sedia ada
  22. Nak dpt kerja yg gaji lebih tinggi (puiii...jgn mimpi nak gaji tinggi melangit kalau experience tu adalah CIPUT)
  23. Banyak masa terluang (dah further ambik KAU tak terkejar nak buat itu ini + buat assignment pun tak sempat)

Ape lagi?

2 comments:

Hasrina said...

get phd be lecturer and give back to society hehe

Afraliza Yusof said...

whoaaaa...gud idea...teacher/lecturer tu sgt generous...x terbalas jasa depa...

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...