Followers

Monday, March 18, 2013

DIY Bunga Pasu for Pelamin Tunang

My sis ask me to help on mini pelamin for her engagement...
So I'm as her BEST sis buatkan bunga untuk diletakkan dekat tepi pelamin mini tunang dia nanti...

Search & google punya google dapatlah idea nak buat bunga apa...
Bunga yg senang dibuat if DIY + simple + murah (utk save budget coz nk guna sekejap je + tunang je)...
Terhasillah dua gubahan bunga pasu daripada crepe paper kat bawah ni...

Gubahan Bunga Pasu daripada Crepe Paper

Mula2 nak theme biru putih tapi bila dah gubah mcm tak menarik@timbul...
Then try gabungkan biru dgn pink nampak cantiklah pulak...
So she decided to choose blue + pink theme...
Tapi la ni nak try buat biru+putih pulak...
Sungguh I tak paham...
Macam LALANG...

Hari dah dekat boleh lagi nk testing buat yg lain...

Note: Ble ambik tempahan ni...

8 comments:

adda syuhada said...

cantik..nanti nak cuba gk la gabung bunga biru ngn pink ni nampak cantik..

Afraliza Yusof said...

adda: zmn skrg gabung2 color dh jd trend..gabung je any color cantik je nmpk..

Anonymous said...

salam.blh tak akak tunjukkan cara mcmana nak buat bunga ni.plisss.thanks akk.sbb sy ada follow tutorial.tp bunga tak jadi kembang macamni pn.sob4 :(

Afraliza Yusof said...

Ade kesempatan nnt akk bt tuturial. Skrg ni bz cket. Tgu ye...

=*NuRo0L* = said...

sis, maaf tanye, berapa kuntum creep flower diperlukan untuk 1 pasu ni? size dia mcmana?

Afraliza Yusof said...

Nurool: Dalam 40 kuntum..size 8cm each..

nur fatihah said...

salam sis nak tanye pasu tu bli kt mane ye

Afraliza Yusof said...

nur fatihah: beli dkt kedai bunga dik...