Thursday, March 21, 2013

Bandung : Day 4

25.01.2013

Yeah!!! Last day here!!!

Lepas breakfast Sara & I packing brg utk checkout siap2...
Tumpang brg2 dkt blk Ida & Rose...

Lepas tu we all ke Pasar Baru pulak...
Ingatkan nak sambung shopping dekat Pasar Baru ni semalam...
Tapi tak sempat coz kepenatan...

Before tu tmnkan Ida naik cab utk ke Rumah Mode...
Pegi ke Pasar Baru jalan kaki je dari hotel coz dekat...
Dkt Pasar Baru just belikan Intan baju sejuk, kain batik & kain pelikat for my parents, t-shirts for any...


Lunch hour we all ke Kartika Sari..
Makan dkt floor atas Kartika Sari tu...
Makan dkt sini lebih bersih kalau nak comparekan dgn makan dkt Pasar Baru...



Lepas makan beli kek lapis & brownies kukus...
Then balik ke hotel...
Solat & packing brg utk ke airport...

Lepas bersiap semua turun ke lobby...
Ask receptionist utk hantar we all ke airport...
Rp60K dari hotel ke airport...
Timbang luggage & bag dkt lobby...
Hotel ade sediakan penimbang (mudah, so bolehlah budget berat & tak payah byr lebih if overweight)...

Sampai airport...
Sesi tunggu menunggu...
Bayar tax Rp75K...


Then beratur utk check dkt immigration...

Tetiba ada sorang kakak ni mintak tolong (merayu2) bawakan brg dia (hand carry) sorang 4kg (Sara & I)...
Dia kata dah overweight & kena byr RM100+++...
Dia kata jgn takut bkn brg apapun just brg KAWIN dia...
Kitorang cakap taknak & nak bagi duit sorang sikit je...
Dia ISTIGHFAR!!!

Owwhhh...situasi sgt mencemaskan...
KESIAN!!!
Tapi kitorang tak SANGGUP!!! TAKUT!!! TAK KENAL!!!

Then kakak tu terus ke MAMAT sebelah queue lain mintak tolong...
MAMAT berdua tu pergi ke beg kakak tu check brg2 dia dlm beg...
Kakak tu keluarkan baju2 dlm beg dia...
Then MAMAT tu deal nak tolong...

Lepas check dkt immigration...
Tunggu skjp dkt waiting area then naik flight...

Sampai LCCT about 9.30 pm...
Naik shuttle bas ke Salak Tinggi (byr on the spot)...
Naik tren (KLIA Transit) ke Bandar Tasik Selatan...
Sampai BTS call Suraya to fetch us...
Surayz sampai...
Tgk dlm kereta ramai pulak yg ikut...
So 4 org terpaksa BERHIMPIT dkt blkg...
Belasah je...

So..... next trip..... where? when? with who?

2 comments:

Ietams said...

bestnya cuti² bandung..
banyak shoppingnya yer..

Afraliza Yusof said...

letams: best klu byk duit blh shopping mcm org GILA..

Method Statement for Protective Coating

Work Methodology References Project Quality Plan (PQP) Project Executive Plan (PEP) Integrated Management System Manual (IMS) Env...